Upea juttu: Valmet alkaa valmistaa A-sarjan Mercedes-Benziä Uudessakaupungissa

A-sarjan Mercedes-Benziä ryhdytään valmistamaan Uudenkaupungin tehtaalla. Hanke on erittäin merkittävä myös työllisyydebn kannalta.

Taloussanomien uutisen mukaan Valmet kertoo päässeensä saksalaisen Daimlerin kanssa sopuun autojen valmistuksesta. Valmetin tiedotteen mukaan sopimusta ei ole vielä tehty, mutta projekti aloitetaan välittömästi auton uuden mallin kysyntään vastaamiseksi.

Sopimus autonvalmistuksesta on tarkoitus viimeistellä syksyn kuluessa. Sen arvoa ei kerrota ainakaan vielä.

Valmetin mukaan Uudessakaupungissa on tarkoitus valmistaa yli 100 000 uutta A-sarjan Mercedesiä vuosien 2013–2016 aikana.

Daimler esitteli Mercedes-Benzin uuden A-sarjan vastikään, ja se tulee markkinoille syyskuussa. Autoa valmistetaan Uudenkaupungin lisäksi jo Daimlerin omalla tehtaalla Saksan Rastattissa. A-sarjan Mercedesistä on Daimlerin mukaan saatu jo 40 000 tilausta.

– Uudet kompaktiluokan automme ovat niin suosittuja, että niiden valmistus vaatii koko Rastattin ja Kecskemetin tehtaidemme kapasiteetin. Sen vuoksi olemme valinneet kokeneen tuotantospesialistin Valmet Automotiven tuomaan meille lisää A-sarjan valmistuskapasiteettia vuodesta 2013 lähtien, Daimlerin johtaja Wolfgang Bernhard sanoo Valmetin tiedotteessa.

Lähde: Taloussanomat

http://www.youtube.com/watch?v=oNTDrTH86o0