Uskaltaisitko hankkia uivan asuntovaunun – niitä on olemassa!

Sealander esitteli Saksassa Caravan Salon 2014 -asuntovaunumessuilla Düsseldorfissa uivan asuntovaunun sa uusimman painoksen.

Sealanderissa on avaria merinäkymiä varten panoraamaikkunat, ja katon saa mukavasti avatuksi, jotta pääsee nauttimaan merituulesta..

Amfibio-asuntovaunuja on todellakin olemassa. Sellainen on sangen käytännöllinen, sillä jos rannalla sattuu olemaan niin paljon ihmisiä, ettei vaunun sijoittaminen luonnistu, sen voi ajaa veteen.

Saksan Kielissä toimivan Sealanderin vaunulla voi ajaa luonollisesti myös maalla. Kyseessä on käytännöllinen asuntovaunun ja veneen yhdistelmä.

Kun rannalla tai asuntovaunuparkissa on liian täyttä, ei muuta kuin tuupataan Sealander vesille, herätetään neljän hevosvoiman ulkolaitamoottori ja annetaan mennä. Jos ei nyt ihan 35 solmua leivänpaahdinkeula aaltoja halkoen ja kokka kohisten, niin ainakin joutuisasti.

Nopeus ei ole uivan asuntovaunun  idea, vaan pääsymahdollisuus pois jaloista. Suomessa kannattaisi ehkä varoa Ruotsinlauttoja, jos on keskittyneenä pallogrillin brikettien hehkuttamiseen sytytysnestepullo yhdessä ja valtava sikari toisessa kädessä...

Sealander Caravanilla on omamassaa vähäiset 380 kiloa ja sitä saa Saksassa ajella ilman rannikkolaivurin tutkintoa tai muuta venekorttia.

Kori on lujitemuovia ja alusta on sinkittyä terästä. Pyörännavat on öljylaakeroitu ja ne on suojattu meriveden vaikutuksia vastaan.

Vaunussa on avaria merinäkymiä varten panoraamaikkunat, ja kaiken kukkuraksi katon saa avatuksi.

Valmistajan mukaan Sealander muuntuu käden käänteessä asuntovaunusta "veneeksi". Vaunussa on jopa minimittainen keittiö, joka riittää kahdelle hengelle.

Istuinpaikat palvelevat myös vuoteina.

Mitä sellainen vaunu sitten maksaa Saksassa? Se heltiää alkaen 17 990 eurolla.

Jos haluaa rastita kaikki mahdolliset varusteet, hinta nousee noin 24 000 euroon – tällöin ei kuitenkaan oteta vielä laskuihin mahdollisia asiakkaan omia sisätilojen materiaalivaatimuksia.