Uskomaton Aston Martin -moottorinen Volvo P1800 näytillä Birminghamissa

Aston Martinin moottorilla varustettu Volvo P1800 -ainutkappale kunnioittaa läsnäolollaan Volvo Cars Heritage -osastoa Birmingham Classic Motor Show'ssa, joka järjestetään 11.-13. marraskuuta. Mukana standilla on myös Volvo Owners Club (UK).

Aston Martinin moottorilla varustettu Volvo P1800 -ainutkappale kunnioittaa läsnäolollaan Volvo Cars Heritage -osastoa Birmingham Classic Motor Show'ssa, joka järjestetään 11.-13. marraskuuta.  Mukana standilla on myös Volvo Owners Club (UK).

Kyseessä on viimeinen koitos, liittyen Volvo P1800:n 50-vuotisjuhlallisuuksiin.

Näyttävä kokoelma P1800 -malleja koettiin TechnoClassica -showssa Saksan Essenissä viime huhtikuussa, mutta Birminghamissä pistetään varmaan vielä paremmaksi.

Huippuesiintyjäksi saadaan 1961-mallinen P1800, varustettuna alkuperäisellä 2,5-litraisella DOHC-nelikolla. Kyseessä on Aston Martinin -prototyyppimoottori, jonka Astonin tehdas asensi koemielessä.

Vaikka projekti ei sittemmin koskaan toteutunut, autoyksilö on säilynyt. Sen omistaa nykyisin sveitsiläinen herra nimeltä Beat Roos, joka omistaa Roos Engineering -yhtiön.

Aston-moottorisen yksilön lisäksi myös kuuluisa P958-X1 -proto nähdään Birminghamissa. Sen mukana seuraa yksilön luoja, Pelle Petterson.

Paikalla ovat myös aito, Pyhimys-sarjan valkoinen P1800 (rekisteritunnus ST1), hieno ja alkuperäinen, yhdellä omistajalla ollut Jensenin valmistama P1800, sekä vakavahenkisen oloinen 1800S rallivirityksessä.

Järjestäjät lupailevat muitakin jännittäviä ylläriautoja, joita ei ole nähty aiemmin Britanniassa.

Näyttelypaikkana on National Exhibition Centre, Birmingham.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva:  Volvo