Uskomatonta: 1,6 kilometrin pituinen hyppy-yritys autolla 1976 – katso video!

Kun Kenny Powers loikkasi vuonna 1976 suihkumoottorikäyttöisellä Lincoln Town Carilla, hän joutui ylittämään hyppyrin jälkeen 1,6 kilometrin (luit aivan oikein) levyisen St. Lawrence -joen! Huomaa myös, että hyppyrin ylälaita vastasi korkeudeltaan 8-kerroksista taloa. Ei heikkohermoisille kuljettajille...

Kun stuntman Kenny Powers loikkasi vuonna 1976 rakettimoottorikäyttöisellä, yli 2500-kiloisella Lincoln Town Carilla Superjump-tapahtumassa, oli kyseessä maailmanhistorian ylivertaisesti pisin hyppy-yritys St. Lawrence -joen ylitse Kanadan Quebecistä New Yorkin osavaltioon, USA:n puolelle.

Hypyn suunnittelutyöt veivät neljä vuotta ja kustannuksia kertyi miljoona dollaria. Huomioarvo oli joka tapauksessa taattu.

Mainittakoon, että Powersin hyppymatka oli kolminkertainen verrattuna toisen maailmankulun stuntmanin, Evel Knievelin hyppyyn Snake River Canyonissa, Jenkeissä.

Arvatkaapa, paljonko Lincolnin lähtönopeudeksi muodostui? Uskomattomat 450 km/h!

Powers joutui ylittämään hyppyristä irtoamisen jälkeen 1,6 kilometrin (luit aivan oikein) rotkon! Huomaa, että hyppyrin ylälaita vastasi 8-kerroksista taloa. Ei heikkohermoisille kuljettajille...

 

Teksti: J. Peltonen

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=JYZ1LjsbxVA