Uskomatonta: 42 vuotta sitten varastettu Austin-Healey 3000 -avoauto palautui omistajalleen

Kummat eivät lakkaa kuulumasta: Texasissa varastettiin vuonna 1967 Austin-Healey -avoauto, joka nyt on monen mutkan kautta palautunut valppaana pysyneelle alkuperäiselle omistajalleen.

Texasilaisen Bob Russellin britti-avoauto varastettiin vuonna 1967, mutta omistaja ei missään vaiheessa menettänyt toivoaan sen löytymisestä.

Yhdysvaltain kokoisessa  valtiossa löytymisen prosentuaalinen mahdollisuus oli kuitenkin lähes nolla, olihan auto mitä todennäköisimmin joko salakuljetettu maasta tai purettu osiksi.

1967 Austin-Healey 3000 varastettiin Philadelphiassa heti uutena. Se vaikutti kadonneen jäljettömiin.

Russell tarkkaili siitä pitäen myynti-ilmoituksia, ja viimein internetin tultua sekä poliisin tehokkaan työskentelyn ansiosta auto saatiin takaisin oikealla omistajalleen.

Vuonna 1967 Templenyliopistosta vastavalmistunut Russell oli juuri palannut kotiinsa treffeiltä silloisen tyttöystävänsä, nykyisen vaimonsa kanssa, kun Austin-Healey katosi jäljettömiin talon edestä.

Etsintä ei vuosikymmeniin tuottanut tuloksia. Erästäkin kadun varteen pysäköityä Austin-Healey -yksilöä Russell tutki pääkaupunki Washington, D.C.:ssä puoli tuntia, löytääkseen edes jonkin tutun tunnusmerkin. Tutkiminen ei tuottanut tuloksia.

Ollessaan hiljattain nettihuutokauppa eBay:llä Russellia potkaisi vihdoin onni. Kermanvärinen Austin-Healey oli tarjolla nettihuutokaupassa Los Angelesissa olleella myyjällä. Se oli myyty loppusummalla $19 700.

Nykyisin Dallasissa asuva Russell tiesi auton olevan oma yksilönsä, koska sen valmistenumero eli VIN-koodi täsmäsi hänen omiin asiapapereihinsa.

Asiapaperit Russell oli rikkiviisaasti säilyttänyt vuoden 1967 varkaudesta lähtien.

Katso nostalginen video aiheesta!

 

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=D7Ruqavi6ms