Uskomatonta: tällä 1950 Chevroletilla on ajettu vasta 703 kilometriä!

Kyllä: kuvan auto on 1950 Chevrolet Club Coupe, jonka matkamittariin on 61 vuoden aikana kertynyt vasta 437 alkuperäistä mailia – siis 703 kilometriä!!! Jopa renkaissa oleva ilma on vuodelta 1950.

Kyllä: kuvan auto on 1950 Chevrolet Club Coupe, jonka matkamittariin on 61 vuoden aikana kertynyt vasta 437 alkuperäistä mailia – siis 703 kilometriä!!! Jopa renkaissa oleva ilma on vuodelta 1950.

Chevyn ostivat uutena herra ja rouva Jessie Trueblood, jotka olivat kotoisin Kalifornian Modestosta – samasta kaupungista, jossa American Graffiti -elokuvan ykköosan Mel's Drive-In -diner oikeasti sijaitsi.

Pian auton ostamisen jälkeen herra Trueblood otti vapaapäivän mennäkseen kalaan. Odotellessaan isoa vonkaletta, hän näki erään naisen putoavan mereen toisesta veneestä.

Herra Trueblood hyppäsi heti auttamaan sillä seurauksella, että sai ankaran sydänhalvauksen.

Tämän surullisen tapauksen seurauksena rouva Trueblood ajoi Chevroletin kotiin ja sijoitti sen autotalliin, jossa se lepäsi seuraavat 12 vuotta.

Matkamittarin lukema oli tapahtumahetkellä, vuonna 1962, vasta 413  mailia, 664 km. Tämäkin oli sama vuosi kuin kuvitteellisessa American Graffitin Modestossa.

Tarina jatkui siten, että rouva Trueblood sattui asumaan käytettyjen autojen myyjän naapurissa. Firman omisti herra nimeltä William E. Wilson (nykyisin 81-vuotias).

Wilson jutteli säännöllisesti rouva Truebloodin kanssa ja ilmaisi usein kiinnostuksensa Chevroletin ostamiseen, koska Wilson halusi sen pitääkseen.

Vuonna 1962 aika oli lopulta kypsä.  Rouva Trueblood kertoi herra Wilsonille tarvitsevansa auton kirjanpitäjälleen, joka ei välittänyt vanhasta Chevroletista, vaan joka halusi mieluummin Ramblerin.

Sehän ei ollut mikään ongelma. Herra Wilson kipaisi lähimmälle Rambler-dealerille ja osti upouuden sellaisen hintaan $1 650. Sitten hän vaihtoi sen Chevyyn.

Wilson ajoi Chevyn kotiin ja pysäköi sen talliin. Matkamittari näytti siinä vaiheessa 433 alkuperäistä mailia, eli 696 km.A

Auto huilasi tallissa seuraavat 45 vuotta, joskin sitä käynnisteltiin ajoittain ja siirrettiin hieman ulos tallista. Vuonna 2007 Wilson päätti myydä autonsa ja alkoi levittää Modestossa sanaa, että 703 km ajettu 1950 Chevrolet olisi kaupan.

Moni oli kuullut huhuja Chevystä, mutta tuskin kukaan oli nähnyt sitä. Wilson esitteli autoa omien sanojensa mukaan 45 vuoden kuluessa vain viidelle ihmiselle!

Sana kiiri salamannopeasti. Tallin ovelle ryntäsi innokas ostaja, joka oli mukisematta valmis maksamaan $60 000 pyyntihinnan.

Herra Wilson on edelleen voimissaan ja asuu Modestossa. Häntä harmittaa nyt, että meni myymään maailman vähiten ajetun 1950 Chevroletin.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuvat: Ken Le Prou