Uuden Škoda Octavian hinnat julkaistiin

Škoda Octavia uudistuu. Uudet muodot koskevat keulaa ja perää ja lisäksi koetaan edistyksellisellä tekniikalla toteutetut kuljettajan avustinjärjestelmät, tietoviihdejärjestelmät ja liitettävyysmahdollisuudet sekä uusia varusteita. Myös vakiovarustelu on entistä kattavampi. Uudistukset koskevat sekä Liftback- että Combi-korimallia.

Malliston hinnat alkavat 21 884,55 eurosta ja farmarimallisen Octavian 22 653,25 eurosta. Octavia on tarjolla myös nelivetoisena Liftback- sekä Combi-farmarina. Valittavana on neljä kattavaa varustetasoa Active, Ambition, Style sekä ylellisimmin varusteltu L&K.

Uudistuksen myötä varustelu on nyt entistäkin kattavampi. Esimerkkinä LED-takavalot sekä LED-päivävalot ovat vakiona jo alkaen varustetasosta lähtien.

Ambition-varustetasoa on täydennetty mm. lämmitettävällä ohjauspyörällä, 8” kosketusnäytöllisellä Bolero-audiojärjestelmällä, 230 V -pistokkeella ja kahdella USB-liittimellä keskikonsolin takaosassa sekä Škodan Simply Clever -ajattelun mukaisesti esimerkiksi sateenvarjopidikkeellä sekä sateenvarjolla, joka sijaitsee oikean etumatkustajan istuimen alla.

Octavia-malliston seuraava varustetaso Style on saanut myös täysin uusia vakiovarusteita, kuten LED-ajovalot, Blind Spot Detection -kaistanvaihtovaroitin, Rear Traffic Alert -peruutusvaroitin, LED-tunnelmavalaistus oviverhoiluissa sekä peruutuskameran eri näkymävaihtoehdoin Combi-farmarimallissa.

Pian Octavia-mallisto tulee täydentymään myös uudistuneella Octavia RS -mallistolla sekä nelivetoisella Octavia Combi 4x4 Scout –mallilla, jotka vahvistavat Octavian monipuolisuutta kokoluokassaan.

Škoda Octavia

Uudistuneen Škoda Octavian muotoilun linjat ovat erityisesti keulassa aiempaa virtaviivaisemmat. Saatavilla on nyt myös LED-ajovalot. Merkkilogo on entistä selvemmin esillä. Keulan ilme on voimakkaampi ja leveämpi.

Entiseen tapaan Škoda Octavian tilat ovat luokkansa suurimpia, niin auton sisätiloissa kuin tavaratilassa. Tavaratilan koko on 590 litraa Liftback-mallissa ja 610 litraa Combissa, ja takaistuimen selkänojat eteen kääntämällä tila suurenee Liftbackissä 1580 litraan ja Combissa 1740 litraan. Combi-mallissa on Style-varustetasosta alkaen vakiona sähkötoiminen takaluukku.

Malliuudistuksen myötä myös tietoviihteen järjestelmät uudistuvat. Jokaisessa neljässä järjestelmässä, Swing- ja Bolero-audiojärjestelmissä sekä Amundsen- ja Columbus-navigointijärjestelmissä on nyt uusi kapasitiivinen lasikosketusnäyttö. Columbus-järjestelmässä on 9,2-tuumai­nen näyttö, langaton WLAN Hotspot -lähiverkko ja lisävarusteena 4G (LTE) SIM-kortti­moduuli, jolla internet-yhteys toimii erittäin nopeasti.

Uudistuneessa Škoda Octaviassa on myös edistykselliset liitettävyysmahdollisuudet. Škoda Connect jakautuu Infotainment Online -toimintoihin ja CareConnect -toimintoihin. CareConnect on saatavissa lisävarusteena kaikkien uudistuneen Škoda Octavian malliversioiden yhteyteen (paitsi G-TEC).

Škoda OCTAVIA on edistyksellinen myös kuljettajan avustinjärjestelmien osalta – tarjolla on tekniikkaa, jota yleensä tavataan suuremman kokoluokan autoissa. Jos Octaviaa käytetään perävaunun vetämiseen, perävaunuavustin auttaa ohjaamisessa, kun autolla peruutetaan hitaasti. Ennakoiva jalankulkijasuoja täydentää automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän Front Assistant -toimintoa. Myös pysäköintiavustimen toimintaa on kehitetty entisestään. Blind Spot Detect -kaistanvaihtovaroitin sekä takana olevasta liikenteestä varoittava Rear Traffic Alert turvaavat kaistanvaihdot ja avustavat peruutettaessa pois pysäköintiruudusta. Peruutuskamera välittää monitoiminäyttöön kuvan auton takaa.

Škoda Octaviassa on nyt myös uusia Simply Clever -ratkaisuja: Auton asetukset tallentava yksilöitävä avain, ohjauspyörän lämmitys, sateenvarjopidike ja sateenvarjo etumatkustajan istuimen alla, Easy Open -juomapullopidike keskikonsolissa ja Combi-mallissa irrotettava taskulamppu tavaratilassa.

Moottorivalikoimassa on neljä TSI-bensiinimoottoria ja kolme TDI-dieselmoottoria, jotka tarjoavat hyvän tehon alhaisella polttoaineen kulutuksella. Iskutilavuudet ovat välillä 1.0 ja 2.0 litraa, ja tehovaihtoehdot välillä 81 kW (110 hv) ja 135 kW (184 hv). Lähes kaikkiin uudistuneen Škoda Octavian moottorivaihtoehtojen yhteyteen on saatavissa 6- tai 7-vaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto. 4×4-neliveto on tarjolla 1.8 TSI- ja 2.0 TDI -moottoreiden yhteyteen. Alustatekniikan huippuna on mukautuva alustan säätöjärjestelmä Dynamic Chassis Control (DCC), joka säätää ohjauksen ja iskunvaimennuksen ominaisuuksia tehdyn asetusvalinnan Comfort, Normal tai Sport mukaisesti. 16-, 17- ja 18-tuumaisia kevytmetallivanteita on tarjolla useita erilaisia.

Uutuus on tilattavissa heti Škoda-jälleenmyyjiltä ja auto lanseerataan Suomessa maaliskuussa 2017.