Uudessa Touaregissa on Innovision Cockpit -ohjaamo

Volkswagenin täysin uudelleensuunnitellussa lippulaivassa Touaregissa on SUV-mallien suurin digitaalinen mittaristo, joka sulautuu yhteen uuden infotainment-järjestelmän kanssa.

Volkswagen Touareg
Massiivinen kromipäällysteinen etusäleikkö yhdistyy saumattomasti led-ajovaloihin.

Touaregin kahta edellistä sukupolvea on myyty maailmanlaajuisesti lähes miljoona kappaletta. Nyt markkinoille saapuva uusi kolmannen sukupolven Touareg on Volkswagenin teknologisesti edistyksellisin malli.

Uusi Touareg on varusteltu uuden aikakauden liitettävyyspalveluilla, infotainment-järjestelmällä, kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, valoteknologialla ja mukavuudella.

Suomessa Touaregin myynti alkaa kahdella 3,0 V6 TDI -dieselmoottorilla. Saatavilla on 3,0 V6 TDI SCR 170 kW (231 hv) 4MOTION Tiptronic-automaattivaihteistolla ja 3,0 V6 TDI SCR 210 kW (286 hv) 4MOTION Tipronic-automaattivaihteistolla. Loppuvuonna mallisto täydentyy 4,0 V8 TDI SCR 310 kW (421 hv) 4MOTION Tiptronic-automaattivaihteistolla varustetulla mallilla.

Suomeen uudet Touaregit saapuvat kesällä, ja niiden hinnat alkavat noin 90 000 eurosta. Varustelutasot ovat Atmosphere, Elegance ja R-Line.

Parantunut varustelu

Touaregin vakiovarustelu on entistä kattavampi. Vakiovarusteena ovat mm. mukautuva vakionopeudensäädin sekä ympäristönvalvontajärjestelmä, peruutuskamera, Discover Pro -navigointijärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, App-Connect-älypuhelinliitännät, avaimeton lukitus ja käynnistys, lämmitettävä ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, valo- ja näkyvyyspaketti, led-takavalot sekä kaistanpitoavustin. Myös polttoainekäyttöinen lisälämmitin on vakiovaruste.

Volkswagen Touareg
Kattolinja on huomiota herättävä. Takana melkein koko leveydeltä levittyvä tavaratilan luukku on lähes näkymätön.

Ilmajousitus ja aktiivinen nelipyöräohjaus on saatavilla lisävarusteena. Loppuvuodesta tarjolle tulee vielä dynaamisimmat ajo-ominaisuudet mahdollistava sähkömekaaninen kallistuksenvakausjärjestelmä.

Edelliseen malliin verrattuna uusi Touareg on hiukan leveämpi (+44 mm) ja pidempi (+77 mm). Uusi Touareg perustuu MLB-alustarakenteeseen ja on 4 878 mm pitkä, 1 702 mm korkea ja 1 984 mm leveä. Sen akseliväli on 2 904 mm.

Uudet mitat vaikuttavat mm. tavaratilaan, joka on kasvanut normaalikokoisena 697 litraan (+53 l). Takaistuinten pitkittäissuunnan säätövara tuo taakse jopa 160 mm lisätilaa, ja tavaratilan saa säätövaralla kasvatettua 810 litraan. Touaregin vetokyky on edelleen 3 500 kg.

Täysdigitaalinen ohjaamo – Innovision Cockpit

Touareg ensiesittelee Volkswagenin uuden ennenäkemättömän täysdigitaalisen Innovision Cockpit -ohjaamon. Innovision Cockpit -ohjaamo sisältää uuden 12” digitaalisen mittariston ja huippuluokan Discover Premium -navigointi- ja infotainment-järjestelmän 15 tuuman näytöllä (1,920 x 1,020 pikseliä).

Volkswagen Touareg
Volkswagenin uusi täysdigitaalinen Innovision Cockpit -ohjaamo sisältää uuden 12-tuumaisen digitaalisen mittariston.

Nämä kaksi muodostavat suuren yhtenäisen kokonaisuuden, jolla voidaan hallita niin auton digitaalisia-, informaatio-, viestintä- ja viihdejärjestelmiä kuin istuimien lämmitystä ja ilmastointiakin, lähes ilman perinteisiä nappuloita tai kytkimiä.

Infotainment-järjestelmän Home screen -toiminto on monikäyttöinen ja antaa mahdollisuuden personalisoida haluamansa toiminnot näytölle. Innovision Cockpit -ohjaamon näytöt ovat lasipintaisia ja toimivat samoin kuten älypuhelimien näytöt.

IQ.Light-led-matriisiajovalot

Vakiovarusteena olevat IQ.Light-led-matriisiajovalot ovat interaktiiviset ja lähi- ja kaukovalot vaihtuvat automaattisesti ja valokuvio mukautetaan liikennetilanteeseen. Lisävarusteena saatavilla oleva tuulilasinäyttö heijastaa tiedot tuulilasiin.

Nämä kaikki järjestelmät toimivat yhdessä. Ne ovat aktiivisia aina silloin, kun niitä tarvitaan, eikä kuljettaja välttämättä edes huomaa järjestelmien päällä oloa. Järjestelmät on liitetty yhteen uuden keskusohjainlaitteen avulla, joka toimii taustalla huomaamattomasti tehden matkustamisesta turvallisempaa, mukavampaa ja intuitiivisempaa kuin koskaan ennen.