Uudistettu Seat Leon: Suomeen 2017

Seat jatkaa uusiutumistaan vuodenvaihteessa, jolloin markkinoille saapuu uudistettu Seat Leon.

Seat Leonille ominaista luonnetta on vahvistettu laadullisilla muutoksilla auton sisä- ja ulkopuolella. Uudella muotoilulla on saatu aikaan yhtenäisempi ilme. Uuden Seat Leonin etu- ja takaosa on nyt terävämpi, siinä on enemmän terävämpiä sivulinjoja kuin edeltävässä mallissa. Tämä on nähtävissä erityisesti puskurin uudistuneessa muotoilussa.

Huomionarvoista on myös se, että Seat Leon on nyt hiljaisempi kuin edeltäjänsä. Uudessa Leonissa on nyt myös led-teknologialla toteutetut ajo- ja takavalot. Led-teknologiaa on käytetty myös suuntavilkuissa ja sumuvaloissa. Uudistuva Leon on saatavilla kolmiovisena, viisiovisena ja farmariversiona. Leonin menestyksen salaisuuksista onkin ollut sen sopivuus useille eri asiakasryhmille.

"Seat Leon on erittäin houkutteleva malli, ja sen imagoa ei ole tarvetta muuttaa, ainoastaan vahvistaa ja raikastaa sitä. Uudistuksen lähtökohtana oli harmonisoida Leon-mallia, keskittyen erityisesti auton etu- ja takaosaan", kertoo suunnittelusta vastaava johtaja Alejandro Mesonero Romanos.

Edistykselliset kuljettajaa avustavat järjestelmät ja liitettävyyspalvelut

Uudistunut Leon seuraa Seat Atecaa ja tarjoaa uskomattoman määrän kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Esimerkiksi Traffic Jam Assist -ruuhka-avustin, joka tarjoaa mukavuutta ruuhkassa ajamiseen. Yhdessä Lane Assist -kaistanpitoavustimen ja adaptiivisen vakionopeussäätimen kanssa, auto ohjaa, kiihdyttää ja jarruttaa automaattisesti järjestelmän sallimissa rajoissa.

Toinen lisätty ominaisuus on tutkilla toimiva adaptiivinen vakionopeudensäädin, joka jarruttaa hätätilanteissa automaattisesti. Jalankulkijoiden tunnistusjärjestelmä tunnistaa autot ja jalankulkijat lisäten turvallisuutta niin kaupungissa kuin maantielläkin.

Leon sisältää uuden keskikonsolin. Uutuuksia ovat myös sähköinen käsijarru, liikennemerkkientunnistus ja edistyneimmät pysäköintiä avustavat teknologiat, sisältäen mm. risteävästä liikenteestä varoittavan avustimen sekä hätätilanneavustimen. Kamera- ja navigaatiotoimintoja on parannettu ja järjestelmä tunnistaa nyt mm. aiempaa enemmän liikennemerkkejä.

Uudistetun Leonin kyydissä pääsee nyt myös nauttimaan online-palveluista. Leonissa on nyt uusimman sukupolven Easy Connect -tietoviihdejärjestelmät, Seat ConnectApp -sovellus puhe- ja liiketunnistuksella, sekä Seat Full Link -palvelu, joka sisältää Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -palvelut. Media System Plus -audiojärjestelmä tuo mukanaan uuden 8-tuumaisen kosketusnäytön. Lisävarusteena on tilattavissa ensimmäistä kertaa myös Connectivity Box -toiminto, jonka avulla älypuhelimen lataus onnistuu keskikonsolissa langattomasti.

Uudet moottorit ja Xcellence-varustelutaso

Leoniin on tarjolla neljä eri varustelutasoa: Reference, Style, FR ja täysin uusi Xcellence. FR-varustelutaso on urheilullisempi enemmän ajo-ominaisuuksiin vaikuttava, kun taas Xcellence keskittyy enemmän mukavuuteen, tyylikyyteen ja viimeisimpään teknologiaan.

Tehokkaita, taloudellisia ja viimeisimmän teknologian moottoreita on tarjolla runsaasti. Leoniin on saatavilla niin diesel- kuin bensiinimoottoreita sekä maa-/biokaasumoottori. Täysin uutena mallistoon tulee 1,6 TDI-dieselmoottori teholuokassa 85 kW (115 hv) ja Leon-farmariversio 2,0 TDI 110 kW (150 hv) 4Drive tulee saataville myös 7-vaihteisella automaattivaihteistolla.

Dieselmoottoreita on tarjolla teholuokissa 90–184 hv. Bensiinimoottoreita puolestaan on tarjolla teholuokissa 110–180 hv. Vaihteistovaihtoehtoja ovat viisi- tai kuusivaihteinen manuaalivaihteisto ja kuusi- tai seitsemänvaihteinen automaattivaihteisto. SEAT Leon on saatavilla joko etuvetoisena ja 4Drive-nelivetona.

Leonin Cupra-versio julkaistaan lähitulevaisuudessa.

Uudistuneet Seat Leonit saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2017. Malliversiot ja hinnat vahvistunevat vuoden 2016 aikana.