Uudistunut Kia Sportage syksyllä Suomeen

Kian tärkein myyntimalli Sportage on uudistunut. Tarjolle tulee sekä uusi kevythybridijärjestelmä että 1,6-litrainen U3-dieselmoottori. Suomessa uudistunut Sportage esitellään syksyllä.

Kia Sportage
Kia Sportagen urheilullinen ulkomuotoilu on saanut uutta ilmettä etu- ja takapuskureihin, etu- ja takavaloihin sekä vanteiden ulkonäköön.

Sportage on Kialle tärkeä volyymimalli. Kia myi vuonna 2017 yhteensä 131 000 Sportagea, joka vastaa neljännestä Kian Euroopan myynnistä. Sportagen maailmanlaajuinen myynti saavutti tänä vuonna viiden miljoonan kappaleen rajapyykin. Malli on ollut tuotannossa vuodesta 1993 lähtien.

Sportage on saanut uusia päästöstandardeja täyttäviä moottoreita, uutta muotoiluilmettä ja uusia varusteita. Lisäksi Sportage on ensimmäinen Kia-malli, jossa on 48 voltin sähkömoottorilla varustetun kevythybridijärjestelmän.

EcoDynamics+-kevythybridijärjestelmä

Nimen EcoDynamics+ saanut kevythybridijärjestelmä tekee Kiasta ensimmäisen autonvalmistajan, jonka mallistosta löytyy sekä hybridi-, lataushybridi-, täyssähkö- että kevythybridimalleja. Toisin kuin muut mainitut hybridit, kevythybridi ei kulje metriäkään sähköllä.

Kevythybridijärjestelmä on 2-litraisen dieselmoottorin yhteydessä. Kian hybridijärjestelmä sisältää kompaktin 48 voltin litiumioniakun ja sähkömoottorin. Hybridijärjestelmä ohjaa sähkömoottoria invertterin avulla, ja järjestelmä vaihtaa saumattomasti eri tilojen välillä. Sähkömoottori avustaa dieselmoottoria kiihdytyksissä jopa 10 kW:n lisätehon voimin. Lataustila kerää puolestaan talteen vapautuvaa liike-energiaa hidastettaessa. Järjestelmän tuottama teho on 185 hv ja vääntö 400 Nm.

Akun varaustilanteen salliessa dieselmoottori sammuu automaattisesti moottorijarrutuksen ja jarrutuksen yhteydessä auton vielä liikkuessa. Järjestelmä käynnistää dieselmoottorin välittömästi uudelleen kuljettajan painaessa kaasupoljinta.

Nykyisen Sportagen 1,7-litrainen CRDi dieselmoottori korvataan 1,6-litraisella U3-dieselmoottorilla, joka on Kian vähäpäästöisin. Uuden 1,6-litraisen dieselin saa 115- ja 136-hevosvoimaisena – jälkimmäisen saa myös nelivedon ja kaksoiskytkinvaihteiston yhteyteen.

Kia Sprortage
Joka neljäs Euroopassa myytävä Kia-malli on Sportage. Muiden Kia-mallien tapaan Sportagen takuu on seitsemän vuotta.