Uusi Ford Tourneo Custom: Istuimet voi järjestellä konferenssimuotoon

Ford on kertonut ensimmäisiä tietoja uudesta monipuolisesta Tourneo Customista, jolla jopa yhdeksän henkilöä voi matkustaa täysin uudistuneissa, ylellisissä sisätiloissa. Uusi Tourneo Custom on suunnattu vaativiin matkustajakuljetuksiin, henkilökohtaiseen käyttöön ja elämäntyyliasiakkaille. Tuotanto alkaa vuoden 2018 alussa ja toimitukset alkavat vuoden 2018 keväällä.

Ford Tourneo Custom uudistui hienostuneemmaksi. Materiaalit ovat korkealaatuisempia, mukavuutta on parannettu ja melutaso on aiempaa alempi. Lisäksi Tourneossa on Fordin viimeisimpiä teknologioita, kuten älykäs nopeudenrajoitin (Intelligent Speed Limiter) ja SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä.

Uudet innovaatiot perustuvat Tourneo Customiin vuonna 2016 tuotuihin parannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi uraauurtava 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottori, uusi kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto sekä valinnaisvarusteena saatava takailmajousitus.

Vuonna 2013 ensiesitelty Tourneo Custom on Fordin Tourneo-tuoteperheen lippulaiva. Tourneo-tuoteperheessä on saatavana myös Tourneo Connect viisi- ja seitsenpaikkaisena.

Ford Tourneo Customin keula perustuu samaan muotokieleen kuin Fordin uusimpien henkilöautojen. Tourneo Customiin on saatavilla valikoima edistyksellisiä ajovaloteknologioita. Kaikissa malleissa on uudet, omaleimaiset LED-päiväajovalot.

Täysin uusi kojelauta perustuu uudessa Fiestassa esiteltyyn uudenlaiseen sisätilojen muotoilufilosofiaan. Miellyttävä ja käyttäjälähtöinen sommittelu on saanut vaikutteita kuluttajien tavasta käyttää älylaitteita ja tabletteja.

Kojelaudan muotoilu perustuu visuaalisesti voimakkaisiin vaakatasoisiin yksityiskohtiin, jotka korostavat matkustamon leveyttä. Uusi kojelauta on ulkoasultaan ylellinen, ja vaikutelmaa korostavat tyylikkäät pintamateriaalit sekä krominväriset ja kiiltävät, mustat yksityiskohdat.

Täysin uudet näytöt ja ohjauspaneelit ovat aiempaa ergonomisempia ja helppokäyttöisempiä. Huippuvarustelluissa malleissa on tabletin inspiroima 8 tuuman värillinen kosketusnäyttö, jota kuljettajat voivat käyttää nipistys- ja pyyhkäisyelein.

Säilytystilojen suunnittelussa on huomioitu käytännöllisyys arjessa. Kojelaudan yläosassa on kaksi kannellista säilytystilaa, ja keskikonsolissa on tilava säilytyslokero, jossa on mukinpidikkeet ja päälle vedettävä kansi.

Markkinoille on tulossa uusi valinnaisvarusteena saatava istuinjärjestelmä. Tourneo Custom on luokkansa ainoa ajoneuvo, jossa kuusi yksittäistä istuinta voidaan järjestää konferenssimuotoon, mikä helpottaa matkustajien kommunikointia keskenään. Istuimet voidaan myös järjestää kahteen riviin.

Kuusi istuinta voidaan taittaa alas lattiatasoon, kallistaa selkänojat eteenpäin tai irrottaa istuimet kokonaan. Näin asiakkaat voivat luoda matkustamosta limusiininkaltaisen tilan, maksimoida matkatavaratilan tai järjestellä tilan muiden erityisten kuljetusvaatimusten mukaiseksi.

Matkustusmukavuutta parantavat entisestään uudet istuimet, joiden pehmustemateriaali ja muoto on uudistettu. Lisäksi matkustamon melutasoa alentavia ominaisuuksia on kehitetty.

Tehokkaampi ilmastointi viilentää tai lämmittää matkustamon. Matkustamossa on myös kuusi USB-porttia, ja 10 kaiuttimen äänentoistojärjestelmä tuottaa runsasta ja tasapainoista ääntä riippumatta istuinten asettelutavasta.

Sisätilojen somisteet on täysin uusittu sisäkaton ja istuimien verhoilusta aina sivupaneeleihin ja mattoihin. Ylellisemmät materiaalit, kuten paksusta langasta tehdyt kankaat ja kevyesti pintakuvioitu nahka, sekä tummat ja vaaleat sisustuselementit tyylikkäissä, moderneissa väreissä korostavat laadun ja yksityiskohtien vaikutelmaa.

Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän avulla Tourneo Customin kuljettajat voivat hallita äänentoistoa, navigaatiota ja järjestelmään yhdistettyjä älypuhelimia yksinkertaisilla äänikomennoilla. Kytkemällä äänikomennot päälle ja sanomalla ”I need a coffee”, ”I need fuel” tai ”I need to park” kuljettajat voivat paikantaa lähialueen kahvilat, bensa-asemat tai parkkipaikat sekä löytää juna-asemat, lentokentät ja hotellit. Järjestelmä on Apple CarPlay- ja Android Auto™ -yhteensopiva.

Uuteen Tourneo Customiin on saatavilla useita edistyksellisiä kuljettajaa avustavia teknologioita. Se on luokkansa ensimmäinen ajoneuvo, joka on varusteltu älykkäällä nopeudenrajoittimella (Intelligent Speed Limiter). Se hyödyntää liikennemerkkien tunnistusjärjestelmää (Traffic Sign Recognition), ja ollessaan aktiivisena se säätää kaasua auttaakseen kuljettajaa pysymään nopeusrajoituksen sallimassa nopeudessa.

Uuteen malliin on saatavilla myös kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (Bling Spot Information System), jota täydentää risteävän liikenteen tunnistava Cross Traffic Alert -toiminto. Se varoittaa parkkipaikalta pois peruuttavaa kuljettajaa mahdollisista takaa kulkevista autoista.

Ominaisuudet täydentävät Tourneo Customin varustelua entisestään. Entuudestaan varusteisiin kuuluu jalankulkijoita suojaava Pre-Collision Assist -teknologia, kaistavahti (Lane Keeping Alert), sivutuulen vakautusjärjestelmä (Side Wind Stabilisation) ja aktiivinen vakionopeudensäädin (Adaptive Cruise Control).

Tourneo Customissa on huipputeknologinen Ford EcoBlue -turbodiesel, joka vähentää omistamisen kustannuksia ja tuo suorituskykyetuja. Tehovaihtoehdot ovat 105 hv, 130 hv tai 170 hv. Moottori on polttoainetaloudellinen, sen CO2-päästöt ovat alkaen 162 g/km*, ja se tuottaa 20 prosenttia entistä enemmän vääntöä alakierroksilla.

Uuteen varusteluun kuuluu myös nopeasti reagoiva kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto, luokassaan ainutlaatuinen takailmajousitusjärjestelmä, jonka ansiosta ajaminen on miellyttävää erityyppisillä kuormilla, sekä 17 tuuman kevytmetallivanteet, jotka parantavat ajettavuutta ja jarrutustehoa.

Tourneo Customista on saatavissa kahdeksan- ja yhdeksänpaikkaiset -mallit. L2-mallissa on enemmän tilaa matkatavaroille.