Uusi hurja spekulaatio: Myydäänkö Fiat Chrysler Volkswagenille?

Vain hetki sen jälkeen kun PSA:n ilmoitettiin ostavan Opelin ja Vauxhallin, kantautuu uusia spekulaatioita.

Sergio Marchionne spekuloi Genèven autonäyttelyssä, että Volkswagen saattaisi tehdä Fiat Chryslerista ostotarjouksen PSA-Opel -kauppauutisten siivittämänä.

Automerkkien yhdentymiset vaikuttavat sen kuin kiihtyvän. Fiat Chryslerin pääjohtajan Sergio Marchionnen mukaan saattaisi olla mahdollista, että Volkswagen-konserni tekisi ostotarjouksen Fiat Chryslerista. Asiasta kertoi verkkolehti Automotive News.

Marchionne ilmaisi tilannearvionsa Genèven autonäyttelyssä. Hän itse on jäämässä tehtävästään eläkkeelle vuonna 2019. Marchionnen mukaan PSA-Opelin liittoutuminen ”on VW:lle suurin uhka, jonka myötä (PSA-Opelista) tulee Euroopan toiseksi suurin autonvalmistaja Volkswagenin jälkeen.”.

PSA-Opelin kauppa voi saada aikaan muitakin yritysliitoksia, merkkien kohdatessa tulevaisuudessa haasteita siirryttäessä itsestään ajaviin autoihin ja sähköautoihin. Renault’n pääjohtajan Carlos Ghosnin mukaan ”autoteollisuus on siirtymässä kohti uusia yritysliittymiä”. Juuri viime vuonna Mitsubishi Motors liitettiin osaksi Renault-Nissan -allianssia.

Volkswagen-konserni toipuu edelleen dieselpäästöskandaalista. Yhtiö kiistää, että PSA-Opel -kauppa loisi lisäpaineita.

”Keskitymme strategisten tavoitteidemme saavuttamiseen”, toteaa Volkswagenin pääjohtaja Matthias Müller.

Marchionne on jo pitkään ollut sitä mieltä, että autoteollisuudessa haaskataan rahaa kehittämällä samasta teknologiasta useita eri versioita. GM:n torjui pari vuotta sitten Fiat Chryslerin ostotarjouksen.