Uusi japanilainen loistoversio lähtee jossakin vain 25 000 eurolla

Toyota esittelee New Yorkin autonäyttelyssä uuden lippulaivansa, Avalonin. Loistelias japanilainen ei kuitenkaan noudattele perinteistä muotoilua, vaan siinä on coupé-mallinen peräosa. Miten siis olisi Toyota, joka asettuu esimerkiksi Mercedes-Benzin S-sarjan kilpailijaksi? Avalonia ei kuitenkaan tulla myymään Euroopassa, vaan yksinomaan USA:ssa.

Toyota esittelee New Yorkin autonäyttelyssä uuden lippulaivansa, Avalonin. Loistelias japanilainen ei kuitenkaan noudattele perinteistä muotoilua, vaan siinä on coupé-mallinen peräosa. Miten siis olisi Toyota, joka asettuu esimerkiksi Mercedes-Benzin S-sarjan kilpailijaksi? Avalonia ei  kuitenkaan tulla myymään Euroopassa, vaan yksinomaan USA:ssa.

Avalon on vuodesta 1994 mitellyt voimiaan Cadillacin, Buickin, Lincolnin, Mercedes-Benzin, BMW:n sekä Audin hienoimpia malleja vastaan.

New Yorkin autonäyttelyssä (6.–15. huhtikuuta) esitellään Avalonin uusin sukupolvi, jonka myötä aiempi muotoilu jää historiaan. Ei sekään kovin konservatiiselta ole näyttänyt.

Väläytetty ensihahmotelma Avalonin peräosasta merkitsee sitä, että malli suunnataan optisesti esimerkiksi sellaisia malleja, kuten Audi A-seiskaa tai Jaguar XF -mallia vastaan.

Muotitrendinähän on sedan, jonka kattolinja näyttää coupélta. Nähtäväksi jää, mikä Avalonin lopulliseksi tekniikaksi tulee.

Tähän asti Avalonissa on ollut 3,5-litrainen V8 (272 hevosvoimaa) ja sen hinta on asettunut kilpailijoihin nähden hyvin kilpailukykyiseksi, sillä runsaasti varusteltu Avalon on maksanut maksaa USA:ssa alkaen 34 000 dollaria. Euroiksi käännettynä hinnaksi jää naurettavat 25 600 euroa.

On toki muistettava, että Toyota-konsernin loistomerkki, Lexus, on erityisesti suunnattu edellämainittuja vastaan. Katso videolta, miten erilainen on edeltävän vuosimallin 2011 Avalon.

 

Auto Bild