Uusi Volvo V40 ei olekaan farmari – vaan mikä?

Volvon kenties tärkein kuluvan vuoden uutuus on mallivuoden 2012 V40. Se esitellään Geneven autonäyttelyssä järjestettävässä lehdistötilaisuudessa ensi viikolla, maaliskuun 6. päivä. Tässä esimakua tulevasta.

Volvon kenties tärkein kuluvan vuoden uutuus on mallivuoden 2012 V40. Se esitellään Geneven autonäyttelyssä järjestettävässä lehdistötilaisuudessa ensi viikolla, maaliskuun 6. päivä. Tässä esimakua tulevasta.

Täysin uudistettu V40 tarjoaa suuremmista Volvoista tuttuja ominaisuuksia pinemmässä paketissa. Uusi Volvo V40 on nykyaikaisen ilmeikäs auto, joka on muokattu asiakkailta eri puolilta maailmaa saadun palautteen mukaisesti. V40 tarjoaa luokkansa johtavaa ajodynamiikkaa, ja auton alusta on suunniteltu tarjoamaan ketteryyttä, joka synnyttää aidon ajonautinnon.

- Täysin uusi V40 on ensimmäinen uusi mallimme, joka on suunniteltu kokonaan ihmiskeskeisen strategiamme mukaisesti. Se sisältää suuren määrän huipputeknisiä ominaisuuksia, skandinaavista ylellisyyttä ja sisältää huippuunsa vietyjä laadukkaita yksityiskohtia, kertoo Volvo Car Corporationin pääjohtaja Stefan Jacoby.

Moottorivalikoima tulee sisältämään useita eri vaihtoehtoja. Saatavana on mm. dieselmoottori, jonka CO2-päästöt ovat ainoastaan 94 g/km. Malliston toisessa päässä komeilee turboahdettu T5-bensiinimoottori, joka kehittää 254 hevosvoiman tehon ja saa auton kiihtymään 0 - 100 km/h vain 6,5 sekunnissa. Kaikki moottoriversiot sisältävät start-stop-tekniikan ja jarrutusenergiaa hyödyntävän järjestelmän, olipa autossa sitten käsivalintainen tai automaattivaihteisto.

- Uusi V40 kietoo kuljettajan mukavaan ohjaamoon, jossa on erinomainen ergonomia. Huipputekniikka pitää kuljettajan ajan tasalla, keskittyneenä ja rentoutuneena. Tämä kuljettajakeskeinen lähestymistapa on ominaista nykypäivän Volvoille, Stefan Jacoby kertoo.

Volvo V40 sisältääkin luokassaan pätevän turvallisuus- ja tukipaketin, johon kuuluu monien muiden ominaisuuksien lisäksi esimerkiksi Volvon jalankulkijoiden havaitsemistoiminto, joka täysjarruttaa tarvittaessa automaattisesti.

Uusia ominaisuuksia ovat myös maailman ensimmäinen jalankulkijoiden turvatyyny, oikealla kaistalla pysymistä avustava toiminto sekä pysäköintiapu, joka tekee taskuparkeista vaivattomia operaatioita. Matalissa nopeuksissa yhteentörmäyksiä estävää City Safety -järjestelmää on kehitetty edelleen, ja se toimii nyt jopa 50 km/h nopeudessa.

Peräti 85 prosenttia V40:n tuotantomäärästä uskotaan menevän eurooppalaisille asiakkaille. Uuden Volvo V40 -mallin tuotanto käynnistyy kuluvan vuoden  toukokuussa. Autoa valmistetaan Volvo Car Corporationin tehtaalla Belgian Ghentissä.

 

Teksti: Harry Kuurio

Kuvat: Volvo, Auto Bild