Uusikaupunki: Fisker Karma tuotantoon – yes!

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla aloitetaan monien vaiheiden jälkeen nopean sähköjenkin, Fisker Karman, tuotanto. Kyseessähän on epätavallisen kiinnostava tuotekonsepti...

Ladattavan hybridiauton Fisker Karman valmistus Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla on vihdoin alkamassa. Tuotannon kerrotaan alkavan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, eli viimeistään seuraavan 8 viikon sisällä. Valmistuksen aloittaminen on siirtynyt aiemmin jo useasti. Tarkka aloitusajankohta saatetaan ilmoittaa Genèven autonäyttelyn yhteydessä.

Valmet Automotive hakee parhaillaan tehtaalle uusia työntekijöitä, lähinnä insinöörejä useilta eri aloilta sekä erityisesti alumiinihitsaajia Fiskerin tuotantoa ajatellen. Haussa on myös sähkö- ja automaatiotekniikan osaajia. Tehdas on jo valmistanut muutamia kymmeniä esisarjan autoja eri valmiusasteisiin, mutta alkavan tuotannon määrät ovat vielä hämärän peitossa. Epävirallisten tietojen mukaan kyseessä saattaa ensi vaiheessa olla 99 auton tilattu erä.

Fisker Karma on plug-in -hybridi, joka esiteltiin yleisölle jo tammikuussa 2008. Myynnin piti alun perin käynnistyä hyvissä ajoin viime vuoden aikana. Aikataulua on kuitenkin siirretty myöhäisemmäksi useaan otteeseen, eikä auto ole kauppoihin edennyt.

Autolla voi ajaa 80 km sähköllä, jonka jälkeen polttomoottori astuu apuun. Auton lähtöhinnaksi Yhdysvalloissa on muodostunut 95 900 dollaria.

Lue lisää aiheesta Auto Bild Suomen numerossa 4/2011.

Teksti: H. Kuurio

Kuva: Auto Bild