Uusin super-Ferrari ei ole mitään – tämä virityspaja pisti kaiken uusiksi

Uusi Ferrari F12 Berlinetta on monin tavoin täydellisyyteen pyrkivä superauto, jolla Saksan Auto Bildin Georg Kacher pääsi suorittamaan ensikoeajon.

Arvtakaa, lähteekö superauto paikaltaan kuin lingosta, jos moottorissa on tehoa 740 hevosvoimaa? Se merkitsee tämän auton tapauksessa rajua 8,5 sekunnin kiihtyvyyttä 0–200 km/h. Myös ajotuntumat ovat enemmän kuin fantastiset.

Kyllä voisi. Viedään vain Maranellon orhi virityspaja Novitec Rossolle, jolla on Ferrarin huippumalliin heti aloituksesta lähtien tarjolla virityssarja.

Tietenkin paketti sisältää entistäkin enemmän tehoa. Polttoaineen suihkutuksen ja sytytysjärjestelmän toiminnan optimoinnilla saadaan tehoa kadulle 763 hv, jolloin suurin vääntömomentti asettuu lukemaan 703 Nm/6 300 r/min.

Se oikeuttaa yli 345 km/h huippunopeuteen. Ja mikä varmaan hauskinta, kuljettaja pystyy ohjauspyörän painikkeista valitsemaan, siirtyvätkö pakokaasut taivaalle "normitasoisesti" vai läppäventtiilijärjestelmän välityksellä, jolloin Ferrari-äänet pääsevät oikeuksiinsa.

Urheilualusta pudottaa maavaraa vakioon nähden 40 mm lisää. Jottei keula ottaisi kaikkiin nopeushidasteisiin ja vastaaviin, keulan korkeutta voi säädellä nappia painamalla ohjaamosta.

Yli 80 km/h nopeuksilla alustakorkeus putoaa automaattisesti matalimmalle tasolle.

Ohjelmassa on myös useita valinnaisia hiilikuitukomponentteja sekä asiakkaan toivomuksen mukaisesti minkä väristä nahkaa ja alcantaraa tahansa.

 

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=G9O-at3_8xY