Uuteen Volvo S60:een ei tule dieseliä

Alkukesästä esiteltävä uusi Volvo S60 sedan on ensimmäinen Volvo, joka tuodaan markkinoille ilman dieselmoottoria. Volvon mukaan se kertoo merkin sitoutumisesta sähköistämisstrategiaansa.

Volvo Cars
Volvo siirtyy kohti sähköautojen aikakautta.

Kaikki vuonna 2019 tai sen jälkeen esiteltävät uudet Volvo-mallit tulevat tarjolle joko kevythybrideinä, lataushybrideinä tai sähköautoina. Volvo Carsin mukaan kyseessä on autoalan laajin sähköistämisstrategia. Volvo Cars oli ensimmäinen perinteinen autovalmistaja, joka ilmoitti heinäkuussa 2017 sitoutuvansa täydelliseen sähköistämiseen.

– Tulevaisuutemme on sähköinen, emmekä kehitä enää uuden sukupolven dieselmoottoria, sanoo Volvo Carsin pääjohtaja Håkan Samuelsson.

– Poistamme pelkän polttomoottorivaihtoehdon vaiheittain niin, että bensiinimoottorinen lataushybridi on siirtymävaihe matkalla täyssähköiseen autoiluun. Uusi S60 edustaa seuraavaa vaihetta tässä sitoutumisessa.

S60-mallit tullaan valmistamaan Yhdysvalloissa

Volvo Cars vahvisti viime kuussa sähköistämisstrategiansa ilmoittamalla, että se tavoittelee sähköautoilleen 50 prosentin osuutta yhtiön kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä. Ilmoitus tehtiin Peginkin autonäyttelyn yhteydessä. Samalla Volvo asemoitui vahvaksi kilpailijaksi Kiinassa, joka on maailman johtava sähköautojen markkina-alue.

Uusi S60, joka on keskikokoinen urheilullinen premium-sedan, perustuu samaan Volvon omaan SPA-alustaan, jolle 90- ja 60-sarjojen autot on tehty. S60-mallin sisarmalli V60 esiteltiin aikaisemmin tänä vuonna.

Alkuvaiheessa uuteen S60-malliin on tarjolla nelisylinterisiä Drive-E-bensiinimoottoreita sekä kaksi lataushybridiä. Kevythybridit tulevat myöhemmin.

Uuden S60-mallin tuotanto alkaa syksyllä Yhdysvalloissa. Volvo Carsin täysin uudesta Charlestonin tehtaasta tulee tämän mallin ainoa tuotantolaitos, jossa mallia tehdään sekä Yhdysvaltojen kotimarkkinoille että vientiin. Suomeen uuden S60:n odotetaan saapuvan ensi vuoden alkupuoliskolla.