Väisty, Berlusconi – Ferrarin pääjohtajasta on tulossa Italian presidentti

Suomessa Vanajan pääjohtajasta ei koskaan olisi voinut tulla maamme presidenttiä. Italiassa taas kaikki on mahdollista. Nyt Ferrarin pääjohtajasta, Luca di Montezemolosta ollaan leipomassa maan seuraavaa valtionpäämiestä.

Italian pääministeri Mario Monti erosi yllättäen tehtävistään 8. joulukuuta. Odottamattomat tilanteet italialaisessa politiikassa eivät päättyneet siihen, vaan nyt on täysin mahdollista, että tapahtuu uusi sensaatio.

Päivälehti La Repubblican mukaan Ferrari-pomo Luca di Montezemolo käy presidenttikisaan entistä pääministeriä Silvio Berlusconia vastaan, mikäli tämä asettuu ehdolle helmikuussa 2013.

Di Montezemolo voi edustaa vuonna 2009 perustamaansa liberaalia Italia Futura -puoluetta. Jos Monti kuitenkin osallistuu jälleen presidentinvaaleihin, 65-vuotias Ferrarin autojohtaja aikoo kuitenkin luopua leikistä.

Luca Cordero di Montezemolo syntyi 31. elokuuta 1947 Bolognassa. Opiskeltuaan lakia, hän työskenteli asianajajana vuodesta 1971, ensin Roomassa ja sitten New Yorkissa, mutta silloinkin hän osallistui autokilpailuihin, tosin ei omalla nimellään.

Enzo Ferrari nimitti hänet 1971 henkilökohtaiseksi avustajakseen. Vuonna 1974 hänestä tuli  Scuderia Ferrarin tallipäällikkö, jonka aikana Niki Lauda ajoi vuosina 1975 ja 1977 kaksi F1-maailmanmestaruutta.

Vuonna 1977 di Montezemolo siirtyi Fiatin PR-osastolle, jossa hän suoritti eri tehtävissä nopean nousujohteisen uran. Hän pystyi käyttämään hyviä suhteitaan Italian suurimman teollisuusmiehen Agnellin perheeseen.

Vuodesta 1991 di Montezemolo on ollut Ferrarin toimitusjohtajana. Lisäksi hän istuu Fiat Groupin sekä torinolaisen päivälehden La Stampan hallituksessa.

 

Auto Bild