Valmet ryhtyy valmistamaan Venäjän nopeinta superautoa Uudessakaupungissa!

Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan venäläistä Marussia B2 -superautoa Uudessakaupungissa. Kyseessä on kattava projekti, jossa Valmet Automotive voisi ammentaa vahvaa moniosaamistaan.

Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan venäläistä Marussia B2 -superautoa Uudessakaupungissa. Kyseessä olisi kattava projekti, jossa Valmet Automotive voisi ammentaa vahvaa moniosaamistaan.

Takavetoisessa Marussia B2 -superautossa sovelletaan jo tähän mennessä venäläisen Marussia F1 -teamin kilpateknisiä kokemuksia. Alkuperäisen projektin taustalla on venäläinen rallikuljettaja. Moskovassa on jo nykyisin liikenteessä muutama Marussia B1 sekä B2, mutta Valmetin yhteistyön myötä autoja ehkä tehtäisiin useampia satoja vuodessa.

Genèven näyttelyssä Valmetin osastolla nähdyn Marussia B2:n keskimoottoriratkaisuksi ei kuulemma sarjavalmisteisena tulisi nykyinen 3,6-litrainen V6, joka tuottaa 320 hevosvoimaa ja vääntöä 380 Nm/5200 r/min, linkitettynä 6-vaihteiseen automaatti- tai käsivaihteistoon.

Prototyyppiauton moottorin valmistajaa ei haluta paljastaa, mutta ainakin sen teho- ja vääntölukemat sekä iskutilavuus osuvat voisivat viitata Cadillac CTS:n suorasuihkutteiseen V6-moottoriin.

Osaamista Valmet Automotivella on monipuolisesti vuosien takaa. Valmet myös osti hiljattain saksalaisen suunnittelutoimiston Osnabrückistä, jonka henkilökunnasta suuri osa on lähtöisin legendaariselta Karmannilta. Sen puitteisiin mahtuu Marussia ja varmasti paljon muutakin.

Marussia B2:n lopullinen moottoriratkaisu on siis toistaiseksi avoinna, joten kaikki on periaatteessa mahdollista. Ties, vaikka keskimoottoritekniikaksi ilmestyisi jokin V8.

Vielä ei täysin määritellä, halutaanko kilpailla puhdasveristen superautojen kanssa vaiko pysyä keskitehokkaalla linjalla. Nyt voikin leikillisesti pohtia: tuleeko Marussiasta eräänlainen Suomen Koenigsegg?

 

 

Teksti ja kuvat: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=L6ifC11aG7E