Vältä ajokieltosakot ilmaisella sovelluksella

Euroopassa autoilevien kannattaa ladata Green-Zones-sovellus, joka antaa ajantasaista tietoa eri kaupunkien vihreistä alueista. Esimerkiksi Saksan Hampurissa on katuosuuksia, joita saavat käyttää vain Euro 6 -päästönormin mukaiset dieselautot.

Vihreät alueet
Liiallisiin päästöihin kyllästyneet eurooppalaiskaupungit ovat alkaneet perustaa ympäristövyöhykkeitä.

Green-Zonesin sovellus kattaa tällä hetkellä Belgian, Itävallan, Ranskan, Saksan ja Tanskan, mutta lisää maita on tulossa mukaan vielä tänä vuonna. Ilmaisesta sovelluksesta on sekä Android- että Apple-versio, ja sen saa myös nettiversiona. Sovelluksen kielet ovat saksa, englanti, ranska, puola ja espanja.

Green-Zones-sovellus tarjoaa turisteille ja kuljetusyrityksille ajantasaista tietoa eri maissa tarvittavista lupatarroista ja eri ympäristövyöhykkeiden rajoituksista. Tarroja on mahdollista tilata sovelluksen kautta.

Käyttäjäystävälliseksi kerrottu sovellus antaa vastauksen lukuisiin kysymyksiin, kun ajetaan jatkuvalla tai tilapäisellä ympäristövyöhykkeellä. Monilla vyöhykkeillä säännöt riippuvat ajoneuvosta ja sen moottorista, joten tarjolla on 17 erilaista ajoneuvo- ja moottorityyppiä.

Sovellus helpottaa matkareitin suunnittelua ja sakkojen pelkoa. Jatkossa dieselautoja koskevia ajokieltoja ja -rajoituksia päivitetään päivittäin. Jokaisen ympäristöalueen tila näkyy reaaliaikaisesti, ja tiedot päivitetään illalla kello 20.

Sovelluksen karttatietojen avulla on helppo tarkistaa ajomatkalle osuvien alueiden rajoitukset ja zoomata esimerkiksi osoitetietoja.

Lisätietoa eri maiden ympäristörajoituksista löytyy sivustolta www.Green-Zones.eu

Green-Zone
Ilmaisesta Gree-Zone-sovelluksesta on sekä Android- että Apple-versio.