Vältä superkallis virhe: tämä estää tankkaamasta vahingossa bensiiniä dieselautoon!

Fiksu turvakorkki estää hyvin tavallisen vahingon, bensiinin tankkaamisen dieselautoon. Ikäryhmästä riippuen noin neljä kymmenestä suomalaisesta henkilöautosta on dieselkäyttöinen. Esimerkiksi väsyneensä tankatessa on väärintankkauksen vaara periaatteessa olemassa, ja virhe tulee superkalliiksi.

Fiksu turvakorkki estää hyvin tavallisen vahingon, bensiinin tankkaamisen dieselautoon.

Ikäryhmästä riippuen noin neljä kymmenestä suomalaisesta henkilöautosta on dieselkäyttöinen. Vaikka kiivain dieselbuumi onkin taittunut maassamme, dieseleitä ostetaan edelleen tiiviiseen tahtiin. Bensiinistä dieseliin siirtyminen aiheuttaa kuitenkin myös harmillisia vahinkoja, kun hajamielinen tai kiireinen autoilija tankkaa dieselautoon vahingossa bensiiniä. Tällaisia erehdyksiä tapahtuu päivittäin.

Virheen korjaaminen vaatii usein auton hinauttamisen korjaamolle, mutta joissakin tapauksissa väärä polttoaine voidaan poistaa myös paikan päällä. Jos väärä tankkaus on päässyt tapahtumaan, on äärimmäisen tärkeää ettei autoa edes yritetä käynnistää. Näin bensiini voidaan poistaa suoraan polttoainetankista.

Erheen välttämiseksi on kehitetty myös kätevä keksintö. Dieselautoihin on saatavilla FuelSure-turvakorkki, jonka lukkomekanismi aukeaa vain silloin, kun siihen laitetaan dieselin polttoainepistooli. Turvakorkilla korvataan auton oma polttoainekorkki. Uutuutta maahantuovan Kahan mukaan korkki sopii yli 90 prosenttiin dieselautoista.

Turvakorkki maksaa noin 50 euroa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin väärän tankkauksen aiheuttamat kulut.

Teksti: Harry Kuurio

Kuva: Auto Bild