Vältä turhat vauriot: käytä ruohonleikkurissa 98-oktaanista!

Kesän alettua täysillä on aiheellista muistaa, ettei ruohonleikkureihin tai perämoottoreihin kannata tankata 95E10-polttoainetta, ettei tulisi mitään turhia vaurioita. Asiasta lisää amerikkalaisten kokemusten valossa aiemmin keväällä julkaistussa uutisessa Auto Bildin nettisivuilla.

Kesän alettua täysillä on aiheellista jälleen kerran muistuttaa tärkeästä asiasta: nelitahtisiin ruohonleikkureihin tai perämoottoreihin ei kannata tankata 95E10-polttoainetta, ettei tulisi mitään odottamattomia vaurioita.

Huomattava osa varsinkin vanhemmista ulkolaita- ja ruohonleikkurimoottoreista on suunniteltu toimimaan pelkällä bensiinillä, eikä etanolisekoituksella. Asia kannattaa tarkistaa kyseisen laitteen maahantuojalta, mutta 98E5 on hyvä keston tae.

Asiasta on paljon lisää infoa amerikkalaisten kokemusten valossa, aiemmin keväällä julkaistussa uutisessa ("Ohoh, USA:ssa sallitaan 15 % etanolipitoisuus", juttu julkaistu 9.3.2011), joka löytyy Auto Bild Suomen nettisivuilta osoitteessa www.autobild.fi.

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Auto Bild