Varausmaksu 2 500 euroa: Polestar 1 tilattavissa

Uuden urheilullisten sähköautojen valmistajan Polestarin ensimmäinen malli on ennakkotilattavissa. Autosta kiinnostuneiden pitää maksamaan 2 500 euron ennakkomaksu, joka toimii vuoronumerona Polestar 1 -jonossa.

Polestar 1
Polestar on Volvo Car Groupin uusi urheilullisten sähköautojen merkki.

Geneven autonäyttelyssä esillä oleva Polestar 1 on urheilullinen 2+2-paikkainen GT-sähköhybridicoupé, joka kehittää tehoa 600 hevosvoimaa ja vääntöä 1 000 newtonmetriä. Toimintasäde pelkällä sähköllä ajettaessa on 150 kilometriä, mikä on enemmän kuin millään muulla hybridiautolla.

Polestar on saanut tähän mennessä yhteydenottoja yli 7 000 potentiaaliselta asiakkaalta. Polestar pyrkii valmistamaan 500 autoa vuodessa.

Ennakkotilaukset avautuivat kuudella aiemmin ilmoitetulla markkina-alueella, jotka ovat Kiina, USA, Ruotsi, Saksa, Norja ja Hollanti. Lisäksi Polestar 1 tuli tarjolle myös 12 uudella markkina-alueella, jotka ottavat ennakkotilauksia vastaan samanaikaisesti. Tähän maaryhmään kuuluu myös Suomi.

Ennakkotilausten lisäksi käyttöön on otettu uusi auton suunnittelutyökalu, jolla asiakkaat voivat visualisoida oman Polestar 1 -autonsa ennen tilauksen tekemistä.

Polestar 1
Polestar aloittaa uuden aikakauden Polestar 1 -sähköhybridicoupélla. Tulevaisuudessa mallistoon liittyvät Polestar 2- ja Polestar 3 -autot. Ne ovat kuljettajakeskeisiä akkusähköajoneuvoja, joita tuotetaan suurempia määriä.