Vector WX-3 Avtech on kovimpia superautoja – katso video!

Alkuperäistä Vector W2 -superautoa valmisti vuosina 1989-93 Vector Aeromotive Corporation Los Angelesissa, Kaliforniassa. Katso videolta, millaista erityistä käsityön laatutasoa autot edustavat.

Vector on monelle yhä tuntematon amerikkalainen superautomerkki, mutta sitä voi pitää lajissaan ensimmäisenä, ennen esimerkiksi Saleenia. Alkuperäistä Vector W8 -superautoa valmistettiin yksi kappale vuonna 1978, ja proto valmistui ajokuntoiseksi seuraavana vuonna. Protolla ajettiin kaikkiaan 160 000 kilometriä – tuskin mikään muu prototyyppi pystyy lyömään ennätystä.

Vuosina 1989-93 Vector Aeromotive Corporation Los Angelesissa, Kaliforniassa loi pääsuunnittelijansa Gerald Wiegertin ideoimana W2-mallin. Tämän jälkeen seurasi 1993 WX-3 Avtech, josta oli sekä Coupe että Roadster -versiot.

Jatkokuvio oli vähintäänkin myrskyisä. Wiegertin palatessa keväällä 1993 Geneven autonäyttelystä (jossa allekirjoittanut sai häneltä Avtechin henkilökohtaisen esittelyn), indonesialainen MegaTech oli hankkinut valvontaoikeuden Vectoriin. Wiegertin palattua Vectorin johtokunta vaati tätä luopumaan johtotehtävistä ja toimimaan yksinomaan pääsuunnittelijana.

Wiegert kuitenkin kieltäytyi ja määräsi tehtaan suljettavaksi. Myöhemmin Wiegert sai potkut Vector Aeromotivesta.

Mitä sitten tapahtui? MegaTech siirsi Vectorin Wiegertin omistamista toimitiloista Wilmingtonista, Kaliforniasta USA:n eteläosiin, Floridaan, jossa toimistotilat jaettiin MegaTechin omistaman toisen merkin, Lamborghinin, kanssa.

Uusi Vector Aeromotive Corporation loi mallin Vector M12. Se perustui hyvin löyhästi WX-3:een, mutta moottoriksi valittiin jotain muuta kuin originaali tuplaturbo-V8: Lamborghini Diablon V12; sillä seurauksella, että huippunopeus putosi parhaimmillaan 402 km/h tasolta noin kolmeen ja puoleen sataan. Lamborghini vastasi osasta M12:n suunnittelutyötä ja siten suurin osa amerikkalaisesta superautohengestä katosi.

M12:n tuotanto alkoi 1995 Floridassa, mutta lopetettiin syksyllä 1996, koska myynti ei vastannut odotuksia. Tuotanto jatkui MegaTechin myytyä Lamborghinin VAG:lle ja Vectorin sen omalle johdolle. Vuoden 1999 alkuun mennessä oli valmistunut vain 14 kpl M12-malleja.

Tämän jälkeen seurasi välivaihe, jossa Wiegert loi jälleen aitoamerikkalaisen Vector-superauton, mallia SRV8. Ainoaksi jääneessä protossa oli viritetty Corvetten LT1 V8 sekä Porschen G50-vaihteistoakselitoteutus. Tehdas kuitenkin sulki jälleen ovensa.

Kaikkien Vector-harrastajien iloksi Vectorin perustaja, Gerald Wiegert, on herättänyt tehtaan jälleen henkiin vuonna 2007. Nyt tuotannossa on malli WX-8.

Katso videolta, millaista erityistä käsityön laatutasoa alkuperäistä tuotantoa oleva WX-3 Avtech edustaa.

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=FU5qE7LByw8&feature=related