Venäläisessä Prombron-katumaasturissa on timantteja ja rubiineja – katso video!

Prombron ei oikeastaan ole mikään uusi merkki, sillä sen edeltäjä oli Russo-Balt. Se puolestaan valmisti Venäjällä henkilöautoja tsaari Nikolai II:n aikana, 1900-luvun alussa.

Prombron ei oikeastaan ole mikään uusi merkki, sillä sen edeltäjä oli Russo-Balt. Se puolestaan valmisti Venäjällä henkilöautoja tsaari Nikolai II:n aikana, 1900-luvun alussa.

Prombron Red Diamond Editionin varusteluettelo on eriskummallinen, kuten ilmeisesti Keski-Euroopassa miljoonan euron lähtöhintaiselle panssaroidulle SUV:lle kuuluu:

Kaikki ikkunalasit ovat luodinkestäviä ja kultapinnoitettuja, jottei sisäpuolelle näe. Vanteet ovat 22-tuumaiset Kremlin Punatähti -merkkiset ja sekä vanteet että renkaat ovat luodinkestävät. Pakoputkisto on valmistettu volframista, samoin mittaristossa on hyödynnetty volframia ja valkokultaa – sekä timantteja ja rubiineja. Mauttomin on epäilemättä nahkaverhoilu, joka on valmistettu valaanpeniksennahasta.

Myös kaikki merkkilogot ovat valkokultaa ja somistettu timantein ja rubiinein sekä jäähdytinsäleikössä, kyljissä että kojelaudassa.

Auton varustukseen kuuluu myös erityisvalmisteinen matkapuhelin, jossa on hälytyspainike. Asiakas saa halutessaan tilattua autoon ulkopuolisen kevlar-pinnoitteen.

Äänentoistojärjestelmä on merkkiä Rogue Acoustic ja ilmeisesti tehokkaasta päästä. Auton mukana seuraa myös kolme pulloa maailman kalleinta vodkaa nimeltä RussoBaltique, samanlaista oli Russo-Balt -auton mukana, joka vieraili Monacossa vuonna 1912.

Kuten valmistaja vaatimattomaan tapaan toteaa: "Hinta on miljoona euroa. Aloita autoperheen kokoaminen jo tänään."

Vuonna 2012 julkistetaan lisäksi Prombron Trotzky Edition -malli, sillä Lev Trotski oli viimeinen henkilö, joka ajoi alkuperäisellä Russo-Balt -autolla vuonna 1922. Kyseinen malli suunnataan etenkin Latinalaiseen Amerikkaan.

Trotzky-versio kuulostaa oudolta, sillä sen erikoisvarusteisiin sisältyy kultainen kirves sekä jäähakku-logo. Historiaa lukeneet muistanevat, että Ramon Mercader salamurhasi Leo Trotskin Meksikossa jääkirveellä vuonna 1940.

Katso oheiselta videolta Dartz Prombron -yhtiön omistajan, Leonard Jankelovichin selostus Prombron Red Diamond -mallista.

 

http://www.youtube.com/watch?v=xvynzFnN2jw