Veteen venosen mieli: jokin tunnettu urheiluautomerkki haluaa lanseerata pikaveneen

Miten olisi omassa laiturissa Jaguar-pikavene, jossa esiintyisi paljon Jaguar-autoista tuttuja elementtejä? Pian se voi olla mahdollista.

Jaguar julkisti uuden XF Sportbrake -farmarin yhteydessä hienostuneen pikavenetutkielman, joka on suunniteltu yhteistyössä erikoisveneveistämö van Erdevicki Naval Architecture & Yacht Designin sekä design-yhtiö Seventy Seven Designin kanssa.

Jaguarin pääsuunnittelija Ian Callum haluaa tuoda nopeisiin veneisiin autolookia.

6,1 metrin pituinen ja kahden metrin levyinen pikavene on  tehty geelipäällysteisestä lujitemuovista. Kansi on pääosin merenkäyntiä sietävää kovaa teak-puuta. Veneessä on myös hiilikuituinen evä, jonka tarkoitus on muistuttaa Le Mansissa voittaneen 1950-luvun lopun Jaguar D-Type -kilpurin Ginther-evää.

Veneestä voi löytää erilaisia Jaguar-autoista tuttuja pikkudetaljeja. Esimerkiksi molemmat polttoainesäiliöiden korkit muistuttavat ykkössarjan Jaguar XJ -mallia.

Koska kyseessä on vasta konseptivene, siihen ei vielä ole asennettu moottoria. Hienon pikaveneen sarjatuotantoon saattaminen jää nähtäväksi. Toivotaan parasta.

 

Auto Bild