Vladimir Putinin uusi virka-auto hätkähdyttää: todellinen yllätysmerkki mukana kuvioissa!

Venäjän presidentti Putin saa ennen pitkää uuden valtiotasoisen edustusauton. Se ei ole ZIL, muttei myöskään enää Mercedes-Benz.

Kuvassa Putinin tämän hetkinen panssaroitu Mercedes-Benz S600 Guard.

Valtiotason limousinen rakentava venäläiskonsortio saa teknistä suunnitteluapua Porschen tytäryhtiöltä.

Venäläiskonsortion muodostavat yhdessä KamAZ, GAZ js ZIL. Porschen tietotaitoa edustaa saksalaisen Welt-sanomalehden mukaan Porsche Engineering Group (PEG).

Tätä nykyä Putin käyttää valtioedustukseen panssaroitua Mercedes-Benz S600 Guardia, joka korvasi aiemmin huhutun uuden ZIL-limousinen.

Putin halusi alun perin palauttaa venäläisen limousine-perinteen ja valitsi ZIL:in, muttei syystä tai toisesta  ollutkaan lopulta tyytyväinen sen ominaisuuksiin.

Porsche-yhteistyöstä tiedotti Venäjän teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturov.

Vladimir Putinin uusi limousine rakennetaan Uljanovskin autotehtaalla, 1000 kilometriä Moskovasta itään. Prototyyppi valmistuneen ensi vuoden alussa.

Yhteistyö Venäjän ja Porschen kanssa poikinee useita muitakin projekteja, joihin on huhuttu sisältyvän ainakin perheautoja sekä kompakti tila-auto. Myös yhteistyö-katumaasturi on suunnitteilla.

Venäläiskonsortion ja Porschen yhteistyö kuulostaa erikoiselta Ukrainan kriisin ja tiukkenevien EU:n talouspakotteiden aikana.

PEG tekee jo kehitysyhteistyötä esimerkiksi Opelin, Mercedes-Benzin sekä Harley-Davidsonin kanssa.

Varmaa kuitenkin on, että Kremlin kulmikkaiden ZIL-limousinein aika on ohitse.