Volkswagen AG kertoo määrät EA 189 -dieselmoottoreilla varustetuista autoista Suomessa

Tapausta koskevien VV-Auto Group Oy:n maahantuomien autojen määrä Suomessa on selvitetty. Suomessa tapaus koskee 47 124 Volkswagen-henkilöautoa, Audia, Seatia ja Volkswagen-hyötyajoneuvoa.

Maahantuojan mukaan päästöskandaaliin liittyvät dieselmoottoriset VW-, Audi- ja Seat-autot ovat teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti.

Teknisiä ratkaisuja selvitetään parhaillaan, ja niistä tiedotetaan lokakuun aikana. Korjauskampanja voidaan aloittaa, kun sille on saatu viranomaislupa.

Volkswagen AG:n sisäisessä tarkastelussa on selvinnyt, että Suomessa tapaus koskee 47 124 jo liikenteessä olevaa Volkswagen-henkilöautoa, Audia, SEATia ja Volkswagen-hyötyautoa. Lukuun sisältyy kaikkien näiden merkkien autot, jotka on varustettu tyypin EA 189 dieselmoottorilla.

Jakautuminen eri merkkien kesken on seuraava:


Volkswagen-henkilöautot 26 215 kpl

Audi 13 896 kpl

Seat 2 401 kpl

Volkswagen-hyötyajoneuvot 4 612 kpl

Volkswagen-henkilöautojen määrä sisältyy kokonaislukuun 47 124. Maahantuojan mukaan autot ovat teknisesti turvallisia, ja niillä voi ajaa normaalisti.

Volkswagen AG on jo aikaisemmin kertonut, ettei tapaus koske uusia autoja, jotka on varustettu Euroopan laajuisesti voimassa olevan EU6-normin mukaisella dieselmoottorilla. Tapaus ei koske myöskään niitä dieselmoottoreita, jotka eivät ole tyyppiä EA 189.

Suomen maahantuonnista kerrotaan, että tällä hetkellä tapaus ei aiheuta asiakkaalle toimenpiteitä. Asiakkaille, joita tapaus koskee, ilmoitetaan ensi vaiheessa henkilökohtaisesti, että heidän autonsa voidaan korjata teknisin toimenpitein.

Volkswagen AG:n näiden konsernin merkkien on tarkoitus esitellä lokakuun aikana kullekin kansalliselle hyväksyntäviranomaiselle tekniset ratkaisut ja niiden soveltamismahdollisuudet referenssiajoneuvojen avulla sekä hakea vaiheittain hyväksyntä kunkin EA 189 -dieselmoottorityypillä varustetun mallin mukaisille toimenpiteille.

Tämän jälkeen asiakkaille ilmoitetaan teknisestä korjausratkaisusta, ja autot korjataan valtuutetuissa korjaamoissa.