Volvo alkaa valmistaa Lynk & Co -autoja Belgiassa

Ruotsalaisperäinen Volvo Cars aloittaa ensi vuoden lopulla Belgian Gentissä olevalla tehtaalla kiinalaisten Lynk & Co -autojen valmistuksen.

Lynk & Co 01
Lynk & Co valmistaa tämän näköistä 01-mallia.

Volvon omistaja Zhejiang Geely Holding lanseerasi Lynk & Co -merkin vuonna 2015. Volvo hankki viime vuonna 30 prosentin osuuden Lynk & Costa, ja loput osakkeet jakautuvat Zhejiang Geely Holdingin (20 %) ja Geely Auton (50 %) kesken.

Tarjoamalla kiinalaiselle Lynk & Colle tuotantokapasiteettia Gentin tehtaalla Volvo tukee uuden automerkin laajentumista Euroopassa ja monipuolistaa liiketoimintaansa.

– Näemme tässä Euroopan markkinoille saapuvassa uudessa merkissä suurta potentiaalia, ja tarjoamme mielellämme Lynk & Colle Volvon teknistä tukea ja asiantuntemusta, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Yhteistuotannolla Lynk & Con kanssa on myönteisiä vaikutuksia kustannustasoihin, työllistämiseen ja tuotantovolyymeihin Gentin tehtaalla, ja se synnyttää lisää Volvon ja Lynk & Con käyttämään kompaktiin modulaariseen alustaan (CMA) liittyviä mittakaavaetuja.

Gent on toinen Volvon kahdesta eurooppalaisesta tehtaasta, ja siellä on valmistettu Volvoja vuodesta 1965 lähtien. Tehdas työllistää tällä hetkellä noin 5 000 henkilöä.

Gentin tehtaalla valmistetaan tällä hetkellä XC40-SUV-mallia, V40- ja V40 Cross Country -hatchbackmalleja sekä S60-sedania. Lisäksi siellä aloitetaan juuri esitellyn uuden V60-sportswagonin tuotanto.