Volvo Cars: Täysin uusi XC60 -katumaasturi

Volvo paljasti tänään kauan odotetun uuden XC60-mallin Geneven autonäyttelyssä. Uusi auto korvaa Volvon erittäin menestyksekkään alkuperäisen XC60:n, josta tuli yhdeksän vuoden aikana Euroopan myydyin keskikokoinen premium-SUV.

Maailmanlaajuisesti mallia on myyty lähes miljoona kappaletta. XC60:n osuus Volvon kansainvälisestä kokonaismyynnistä on tänä päivänä noin 30 prosenttia.

– Meillä on vankat perinteet huipputekniikkaa hyödyntävien tyylikkäiden ja dynaamisten SUV-mallien suunnittelussa. Uusi

XC60 ei ole tästä poikkeus. Se on täydellinen auto aktiiviseen elämään ja edustaa seuraavaa askelta muutossuunnitelmassamme, sanoo Volvo Car Groupin pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uutta mukavuus- ja turvallisuustekniikkaa

Uusi XC60 on yksi kaikkien aikojen turvallisimmista autoista ja tulvillaan uutta tekniikkaa. Mullistavaan City Safety -järjestelmään on lisätty ohjausavustin. Uusi vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminto käyttää ohjausavustinta estäkseen nokkakolareita, ja Volvon kuollutta kulmaa tarkkaileva BLIS-järjestelmä ehkäisee ohjausavustintoiminnon avulla kaistanvaihtojen yhteydessä tapahtuvia onnettomuuksia.

– Olemme keskittyneet luomaan auton, joka tuottaa iloa kaikille aisteille – kuljettaja saa nauttia lukuisista mukavuutta parantavista ominaisuuksista, kuten hyvästä näkyvyydestä sekä turvallisesta ja innostavasta ajettavuudesta. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota asiakkaidemme elämän helpottamiseen tarjoamalla toimintoja, jotka poistavat stressin arjesta, kertoo Volvon tuote- ja laatujohtaja Henrik Green.

Volvon edistyksellinen puoliautonominen Pilot Assist -tukijärjestelmä on saatavilla uuteen XC60-malliin lisävarusteena. Se huolehtii ohjauksesta, kiihdytyksistä ja jarrutuksista hyvin merkityillä maanteillä nopeuteen 130 km/h asti.

Suorituskyky

Uuden XC60:n voimansiirtovalikoima sisältää Volvon palkitun T8 Twin Engine -plug-in-bensiinihybridin, joka kehittää 407 hevosvoimaa tehoa ja kiihdyttää auton 0-100 km/h vain 5,3 sekunnissa.

– Meillä on laaja valikoima eri voimansiirtoja. Uusi XC60 lanseerataan 190 hevosvoiman D4-dieselmoottorin ja PowerPulse-tekniikalla varustetun 235 hevosvoiman D5-yksikön kanssa. Lisäksi tarjolla on bensiinikäyttöinen T5, joka kehittää 254 hevosvoimaa tehoa, ja T6, joka turbon ja mekaanisen ahtimen kanssa tuottaa tehoa 320 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm, Henrik Green lisää.

Uusi XC60 ei tarjoa puhdasta suorituskykyä ainoastaan konepellin alla. Uusi neljän vyöhykkeen CleanZone-ilmastointijärjestelmä poistaa haitalliset epäpuhtaudet ja hiukkaset ulkoilmasta ja tuottaa matkustamoon skandinaavisen puhdasta ilmaa.

Volvon tieto-, viihde- ja yhteyspalvelujärjestelmä Sensus sekä Volvo On Call -sovellus ovat saaneet graafisen päivityksen, joka parantaa myös käytettävyyttä. 90-sarjan autojen tapaan saatavilla on myös älypuhelimen integrointitoiminto CarPlayn tai Android Auton kautta.

Muotoja ja tunnelmaa

– XC60 on SUV-malli, jota on mukava katsella ja miellyttävä ajaa. Ulkoasu on urheilullinen ja kaiken kruunaa ajaton laatu. Sisätilat ovat mestarillinen yhdistelmä käytännöllisyyttä, kauniita materiaaleja ja uusinta tekniikkaa. XC60 tarjoaa aidon skandinaavisen kokemuksen, joka saa asiakkaamme tuntemaan itsensä erityisiksi, kertoo Volvon designjohtaja Thomas Ingenlath.

Volvon uuden XC60-mallin tuotannon on määrä käynnistyä huhtikuun puolivälissä Torslandan tehtaalla Ruotsissa.