Volvo Cars: Tulevaisuudessa täysin sähköistetty automallisto

Volvo on ilmoittanut, että vuodesta 2019 eteenpäin kaikki julkaistavat Volvo -autot sisältävät sähkömoottorin. Tämä merkitsee pelkällä polttomoottorilla varustettujen Volvo-autojen aikakauden loppua ja nostaa sähköistämisen liiketoiminnan keskiöön.

Volvo lanseeraa viisi täyssähköautoa vuosien 2019 ja 2021 välillä. Kolme niistä on Volvon malleja ja kaksi Volvon urheilullisempia sähköautoja valmistavan Polestarin tuotteita. Lisätietoja näistä autoista kerrotaan myöhemmin.

Ilmoitus on yksi autoteollisuuden merkittävimmistä siirroista kohti sähköistämistä ja korostaa, kuinka reilu vuosisata polttomoottorin keksimisen jälkeen sähköistys aloittaa uuden luvun autoilun historiassa.

– Tässä on kyse asiakkaista. Ihmiset vaativat yhä enenevissä määrin sähköistettyjä autoja, ja haluamme vastata asiakkaidemme nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Voit jatkossa valita minkä tahansa Volvo -auton sähköistettynä versiona, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvo esittelee mallistossaan laajan valikoiman sähköistettyjä autoja, kuten täyssähköautoja, pistokeladattavia eli Plug-In -hybridejä sekä kevythybridejä.

Näiden viiden auton lisäksi tarjolle tulee valikoima bensiini- ja diesel-plug-in-hybridejä sekä kevythybridejä (48 volttia) kaikista malleista. Kokonaisuus on yksi laajimmista sähköistettyjen autojen mallistoista.

Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa Volvo -autoja ei nähdä enää ilman sähkömoottoria, sillä pelkkää polttomoottoria käyttävät autot poistetaan asteittain valikoimasta, ja ne korvataan malleilla, joissa on sähköistämistoimintoja.

– Tämä ilmoitus merkitsee pelkällä polttomoottorilla kulkevien autojen tarinan loppua. Volvo on ilmoittanut, että se aikoo myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Aiomme myös saavuttaa tavoitteemme, Håkan Samuelsson toteaa.

Ilmoitus alleviivaa Volvon sitoutumista ympäristövaikutusten pienentämiseen ja kaupunkien ilman puhdistamiseen. Volvo keskittyy vähentämään tuotteidensa ja toimintojensa hiilipäästöjä ja pyrkii ilmastoneutraaliin tuotantotoimintaan vuoteen 2025 mennessä.

Päätös on jatkoa aikaisemmin annetulle ilmoitukselle, jonka mukaan Volvo muuttaa Polestarin erilliseksi urheilullisten sähköautojen merkiksi. Polestarin johtoon on nimitetty Volvon designjohtaja Thomas Ingenlath.