Volvo Cars: Tuo yhteistyössä Googlen kanssa Androidin uuden sukupolven autoihin

Volvo on ilmoittanut läheisestä yhteistyöstä maailman suurimpiin teknologiayhtiöihin kuuluvan Googlen kanssa. Tavoitteena on kehittää uuden sukupolven tieto-, viihde- ja yhteysratkaisuja, jotka perustuvat Android-käyttöjärjestelmään. Kokonaisuus tarjoaa runsaasti eri sovelluksia ja palveluja, ja se julkaistaan uusissa Volvo -malleissa kahden vuoden kuluessa.

Yhteistyö lupaa mullistaa tavan, jolla Volvon asiakkaat ovat vuorovaikutuksessa autojensa kanssa. Googlen, Volvon tai muiden toimijoiden kehittämien Android-sovellusten laaja valikoima tarjoaa monipuolisia yhteystoimintoja autossa ja sen ympärillä.

– Otamme merkittävän strategisen askeleen eteenpäin yhteistyössä Googlen kanssa. Googlen alusta ja palvelut parantavat käyttäjäkokemusta ja tarjoavat enemmän yksilöllisiä mahdollisuuksia. Android puolestaan tarjoaa joustavuutta kehitystyön näkökulmasta, toteaa Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Henrik Green.

Volvon yhteistyö Googlen kanssa kuvastaa autoteollisuuden ja teknologiayritysten jatkuvaa lähentymistä, kun autoihin tulee yhä enemmän yhteystoimintoja. Volvolla uskotaan, että tämän tyyppiset kumppanuudet ovat autoteollisuuden tulevaisuus. Androidin käyttäminen peruskäyttöjärjestelmänä lisää kehitystyön nopeutta ja joustavuutta ja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden muokata käyttökokemusta.

– Olemme innoissamme voidessamme tuoda Androidin Volvon uuden sukupolven autoihin. Tämä yhteistyö antaa meille mahdollisuuden tuottaa entistä saumattomampia kokemuksia Volvo -kuljettajille monipuolisen tieto- ja viihdealustan sekä Android-sovellusten ja Googlen palvelujen rikkaan ekosysteemin kautta, kertoo Googlen Android-johtaja Patrick Brady.

– Androidin avulla voimme hyödyntää rikasta ekosysteemiä ja samalla säilyttää Volvon ikonisen käyttöliittymän. Tarjoamme satoja suosittuja sovelluksia ja erinomaisen integroidun käyttäjäkokemuksen laajassa yhteystoimintoympäristössä, Henrik Green sanoo.

Volvo tekee Googlen kanssa yhteistyötä myös toisella rintamalla. Uusimpiin Volvo -malleihin lisätään Googlen LocalmSearch -sovellus, joka julkaistaan Sensus Navigation -järjestelmän päivityksen yhteydessä.

Lisätietoja yhteistyöstä ja Android-käyttöjärjestelmästä julkaistaan Googlen vuosittaisessa Google I/O -tilaisuudessa 17. päivä toukokuuta.