Volvo esitteli uuden V60 Sportswagonin

Ruotsalaisyhtiö alleviivaa uudella V60 Sportswagonilla asemaansa autonvalmistajana, joka yhdistää tuotteissaan tyylikkään ulkoasun jokapäiväiseen käytännöllisyyteen.

Volvo V60 Sportswagon
Volvon muotoilujohtajan Robin Pagen mielipiteeseen uudesta V60 Sportswagonista on helppo yhtyä: ”Se on hienostunut, ja sillä on kauniit mittasuhteet.”

ain harvat automerkit pystyvät haastamaan Volvon hyvin suunniteltujen, käytännöllisten ja monipuolisten farmariautojen valmistajana.

– Farmariauton kuljettaja on ollut meille tärkeä asiakas jo vuosikymmenten ajan. Uusi V60 Sportswagon kunnioittaa tätä perinnettä, mutta nostaa kokemuksen aivan uudelle tasolle, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uusi V60 käyttää Volvon skaalautuvaa SPA-alustarakennetta, joka on jo tuttu uudesta XC60-mallista ja 90-sarjan autoista.

Premiumia ja turvatekniikkaa

Volvon mukaan SPA-pohjainen V60 luo uudet standardit kokoluokkansa premium-farmareiden joukkoon ylellisellä sisustuksella, runsailla tiloilla, kehittyneillä yhteystoiminnoilla ja uusimmilla kuljettajan tukijärjestelmillä ja muulla turvallisuustekniikalla.

– V60 todellakin on Volvon brändin keskipiste. Se on hienostunut, ja sillä on kauniit mittasuhteet – mutta se on silti käytännöllinen ja mukautumiskykyinen, kertoo Volvon muotoilujohtaja Robin Page.

Uuteen V60-malliin on tarjolla kaksi bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistävää pistokeladattavaa hybridiä: uusi T6 Twin Engine AWD, joka kehittää tehoa yhteensä 340 hevosvoimaa, ja 390-hevosvoimainen T8 Twin Engine AWD. Bensiinimoottorivaihtoehdot ovat T5 ja T6 ja dieselit D3 ja D4.

Automaattijarrutustekniikalla ja erilaisilla havaitsemisjärjestelmillä varustettu City Safety -järjestelmä auttaa kuljettajaa välttämään potentiaalisia vaaratilanteita. Se on markkinoiden ainoa järjestelmä, joka havaitsee jalankulkijat, pyöräilijät ja suuret eläimet. Ensimmäisenä maailmassa City Safety osaa jarruttaa automaattisesti uhkaavassa yhteentörmäystilanteessa vastaantulevan ajoneuvon kanssa.

Pilot Assist -järjestelmä – joka tukee kuljettajaa ohjaamalla, kiihdyttämällä ja jarruttamalla autoa hyvin merkityillä maanteillä nopeuteen 130 km/h asti – on päivitetty paremmalla kaarreajotuella. Volvo V60 sisältää myös tieltä suistumiseneston, vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminnon ja muita ohjaustukea käyttäviä järjestelmiä. Myös valinnainen risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella parantaa turvallisuutta auton sisä- ja ulkopuolella.

Uuden Volvo V60 Sportortswagonin Suomi-hinnat julkistetaan maaliskuun alkupuolella, ja Suomessa auto esittellään syyskuussa.

Volvo V60 Sportswagon
Uuden V60 Sportswagonin kojelauta on Volvon nykytyylin mukainen.