Volvo XC40 on Euroopan Vuoden Auto 2018

Nyt jo 55. kerran valittu Car of the Year on Volvo XC40. Kyseessä on vasta Volvon ensimmäinen Vuoden Auto Euroopassa -voitto.

Volvo XC40
Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson otti Geneven autonäyttelyn avajaispäivänä vastaan Volvon ensimmäisen Car of the Year -palkinnon.

Myös tänä vuonna seitsemän Car of the Year- eli CotY-finalistin joukko oli monipuolinen ja kovatasoinen, ja se ulottui pikkuautosta edustusautoon.

23 maata edustavat 60 eurooppalaista autotoimittajaa antoi Volvolle yhteensä 325 ääntä. Ero toiseksi tulleeseen Seat Ibizaan (242 ääntä) venyi lopulta 83 pisteeseen. Kolmanneksi sijoittunut BMW 5-sarja sai 226 ääntä.

Äänestyksen ensimmäiselle kierrokselle osallistui 37 viime vuoden aikana esiteltyä ja myyntiin tullutta uutta automallia, joista seitsemän pääsi marraskuussa tehdyn äänestyksen perusteella finaalikierrokselle. Kärkikolmikon lisäksi finaalissa olivat Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Citroën C3 Aircross ja Kia Stinger.

Toisella ja ratkaisevalla äänestyskierroksella kullakin tuomarilla oli käytettävissään yhteensä 25 ääntä, jotka piti jakaa vähintään viidelle autolle. Kunkin tuomarin oli nostettava yksi auto voittajaksi, jolle sai antaa enintään kymmenen ääntä.