Vuoden 1939 kummitusautolla ajettu alle 160 km – sai uuden omistajan!

Auto Bildin nettisivuilla käsiteltiin jo aiemmin keväällä tätä vuoden 1939 läpinäkyvää, kuusisylinteristä Pontiac De Luxe Six -kummitusautoa, joka oli alun perin esillä New Yorkin maailmannäyttelyssä 1939–40 ja sittemmin Smithsonian-instituutissa.

Auto Bildin nettisivuilla käsiteltiin jo aiemmin keväällä tätä vuoden 1939 läpinäkyvää, kuusisylinteristä Pontiac De Luxe Six -kummitusautoa, joka oli alun perin esillä New Yorkin maailmannäyttelyssä 1939–40. Sittemmin sitä säilytettiin Smithsonian-instituutissa.

Pontiac on nyt huutokaupattu RM Auctions'in St. John’s -huutokaupassa, Michiganissa, huikealla 308 000 dollarilla. Auto on alkujaan yksi kolmesta kyseiseen maailmannäyttelyyn valmistetusta läpinäkyvästä autosta.

Kummitus-Pontiacin valmistuskustannukset kohosivat tuohon aikaan erittäin korkeaan 25 000 taalaan.

– Yksilö on tiettävästi ainoa jäljellä oleva kolmesta. Kyseessä on tavattoman alkuperäisessä kunnossa oleva auto, totesi RM Auctions -huutokauppakamarin erikoistuntija Alain Squindo Fox Newsin tv-uutisissa.

Auto on ollut samassa perheessä vuodesta 1980. – Perhe oli surullinen nähdessään rakkaan autonsa lähtevän, Squindo pohti.

Matkamittarissa on alle 100 mailia (alle 160 km), ja nekin mailit kertyivät, kun kummitusautoa siirrettiin piirimyyjältä toiselle. Kummitus-Pontiac oli General Motorsin ja kemian alan yrityksen Rohn & Hass'in yhteisprojekti. Jälkimmäinen  vastasi pleksin valmistuksesta.

Teksti: J. Peltonen

Kuva: RM Auctions