Vuoden Auto Suomessa 2016: Opel Astra

Auto- ja Liikennetoimittajat ry. (AuLi) valitsi Suomessa kansallisen Vuoden Auton jo toista kertaa. Opel Astra nousi 32 ehdokkaan joukossa aivan ylivoimaiseksi voittajaksi, sillä se keräsi 290 ääntä jättäen toiseksi tulleen yli sadan äänen päähän.

Vuoden Autoksi Suomessa 2016 valittiin tiukan kilpailun päätteeksi Opel Astra (290 p.). Toiseksi ylti Volvo XC90 (172 p.) ja kolmanneksi Skoda Superb (168 p.).

Opel Astra oli tuomariston suosikki myös sikäli, että lähes kaksi kolmasosaa toisella kierroksella äänestäneistä piti sitä tärkeimpänä uutuutena. Opel Astra oli ykkönen 41 tuomariston jäsenen äänestystuloksessa, kun kaikki muut toiselle kierrokselle päässeet viisi ehdokasta keräsivät yhteensä 24 ykkössijaa.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n tiedotteessa arvioitiin voittajaa seuraavasti: ”Opel Astra antaa paljon vastinetta rahalle, mikä on Vuoden Auto Suomessa valinnan pääkriteeri. Astran viides sukupolvi on mennyt kaikilta ominaisuuksiltaan merkittävästi eteenpäin edeltäjäänsä verrattuna. Uudet moottorit ovat taloudellisia, ajettavuus on kohdallaan ja Astraan saa hyvä varusteita (mm. led-matriisivalot) kohtuuhintaan.”

Vuoden Auto Suomessa 2016 jatkaa Opel Astran upeaa voittojen sarjaa Suomessa ja Euroopassa. Jo aiemmin AutoBild Suomen lukijat antoivat Astralle Kultaisen Ohjauspyörän omassa luokassaan. Valinta oli sama myös saksalaisten Auto Bild ja Bild am Sonntag -lehtien vuonna 1976 alkaneessa Kultainen Ohjauspyörä -valinnassa. Siinä tuomaristo koostuu lehtien lukijoista, alan asiantuntijoista sekä kuuluisuuksista, joihin kuului tänä vuonna mm. Opelilla maailmanmestaruusralleja voittanut Walter Röhrl. Asiantuntijat vertailevat uutuuksia monipuolisesti ja lukijat antavat omat äänensä tunteiden perusteella.

Opel Astran palkintoa perusteltiin seuraavasti: ”Klassikko on saanut uuden muotoilun ja modernia tekniikkaa. Mahtava loikka eteenpäin: auto on kevyempi ja sen kulutus on pienentynyt merkittävästi.”