Vuoteen 2019 mennessä saadaan kasapäin Skoda-uutuuksia – siis millaisia?

Skoda tarjoaa lähivuosina uudet katumaasturimallit Yetin, Snowmanin ja Sherpan. Lisäksi markkinoille tulee uusi pistokeladattava hybridi, jolle luvataan 200 kilometrin toimintamatka.

Skoda pyrkii entisestään vahvistamaan asemiaan lanseeraamalla vuoteen 2019–20 mennessä huomattavan määrän uutuuksia.​
Skoda pyrkii entisestään vahvistamaan asemiaan lanseeraamalla vuoteen 2019–20 mennessä huomattavan määrän uutuuksia.​

Skodan tulevalla uutuuslistalla on ennen pitkää kiikarissa varsinkin kolme uutta katumaasturia. Sitä paitsi Citigo saa seuraajan vuonna 2018, jolloin mukaan tulee myös 60 hv sähköversio. Sille luvataan 150–200 kilometrin toimintamatka ja sen hinnaksi on ennakkoarvioitu Saksassa luokkaa 15 000 euroa.

Laajan uusien mallien lanseerauksen tarkoituksena on varmistaa Skodalle jatkuva kasvusuhdanne. Merkin valmistusmäärän odotetaan nousevan jo vuonna 2018 lukemaan 1,5 miljoonaa autoa. Kannattaa käydä oheisista linkeistä selaamassa Saksan Auto Bildin kuvabaaria, joka sisältää useita mielenkiintoisia kuvakäsittelynäkemyksiä.

Vuonna 2016 saapuu uusi, kookas VW Tiguanin kokoinen katumaasturi (pituus noin 4700 mm). Mallin nimeksi saattaa tulla Skoda Snowman, jota tullaan myymään Kiinassa myös seitsemänpaikkaisena.

Vuonna 2017 lienee vuorossa Yetin korvaaja, kompakti crossover, jossa on viitteitä VW Tiguaniin sekä Golf Sportsvaniin (pituus noin 4350 mm).

Vuonna 2018 saapunee Fabia-pohjainen katumaasturi nimeltä Sherpa. Se on sukua tulevalle VW Pololle (pituus noin 4200 mm).

Uutuuksien mallinimiä ei toistaiseksi ole ”piirretty kiveen”, joten ne saattavat vielä muuttua. Pääsuunnittelijana toimii Jozef Kaban.

Vuonna 2020 pitäisi olla tulollaan uusi viisiovinen Skoda Octavia Coupé, mutta mallisto kasvanee myös vuodesta 2019 alkaen viisiovisella Skoda Snowman Coupélla, joka asemoituu VW Tiguan CC:n alapuolelle.

Skoda Roomsterin seuraaja tulee olemaa VW Caddy -pohjainen.

On myös liikkunut huhuja Volkswagen T6 -pohjaisesta Skoda-pikkubussista, mutta sellaista ei tiettävästi aiota valmistaa.

Skoda Superbista on luvassa pistokeladattava hybridiversio, mutta sitä joudutaan odottelemaan vuoteen 2018.