VW Jetta 1.2 TSI:ssä riittää kuutioita

Viimeisin Jetta käy mielenkiintoisena esimerkkinä tuotteesta, joka kerta kaikkiaan on kasvanut ulos tutuista mitoistaan. Se on monessa mielessä nykyään lähempänä Passatia – enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Viimeisin Jetta käy mielenkiintoisena esimerkkinä tuotteesta, joka kerta kaikkiaan on kasvanut ulos tutuista mitoistaan. Uutuusmalli on monessa mielessä nykyään lähempänä Passatia – enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Erityisen kiinnostavaksi uuden Jettan tekevät epäilemättä reippaat jalkatilat takaistuimella; ne yllättävät matkalaiset väljyydellään. Näyttääkö Jetta siis nykyisellään monessa mielessä pitkää nenää isommalle sisarelleen?

Vähintään yhtä mielenkiintoinen ratkaisu on suorasuihkutteisen 1.2 TSI -nelikon soveltaminen konepellin alle, mutta miltä sarjan toistaiseksi pienimmän TSI-moottorin turbovoima tuntuu näin kookkaassa kopassa? Sillä kuten todettu, onhan Jetta kasvanut odottamattoman kookkaaksi. Iskutilavuutta tarkastellessa täytyy toki muistaa, että ahdetussa moottorissa paperille merkitty kuutiomäärä ei kerro suoraa totuutta, vaan turbokerroin tulee ottaa aina huomioon.

Entäpä, millaiselta vaikuttaa 1.2-litraisen TSI:n keskikulutus tässä yhteydessä?

Kannattaa lukea tarkempi koeajo Auto Bild Suomen numerosta 11/2011.

 

Teksti: J. Peltonen

Kuva: T. Lindström