Vaara vaanii: VW Touran -maakaasuautojen säiliöissä vakava ongelma!

Saksan Auto Bildin mukaan VW Touran EcoFuelin maakaasusäiliössä esiintyy ruostumisongelmia, jotka ovat Saksassa johtaneet ainakin kahdesti maakaasusäiliön räjähtämiseen.

Valmistaja on tietoinen ongelmasta: jo vuonna 2012 Saksassa järjestettiin 2005–2009 -mallisten VW Touranien takaisinkutsu maakaasusäiliön ruostumisen takia. ”Volkswagenin mukaan säiliön maalausjärjestelmää on sittemmin parannettu”, toteaa Auto Bildin toimittaja Matthias Moetsch.

Ruostunut maakaasusäiliö voi muodostua VW Touranissa ongelmaksi, joka äärimmäisessä tapauksessa saattaa aiheuttaa ajoneuvon räjähtämisen. Saksassa on tapahtunut ainakin kaksi VW Touran -maakaasuauton polttoainesäiliön räjähdystä, joiden yhteydessä autot tuhoutuivat ja ihmiset saivat osin vaikeita vammoja. Säiliö voi nimittäin räjähtää 200 barin paineella.

Valmistaja on tietoinen ongelmasta, sillä jo vuonna 2012 Saksassa järjestettiin 2005–2009 -mallisten VW Touranien takaisinkutsu maakaasusäiliön ruostumisen takia.

”Volkswagenin mukaan maakaasusäiliön maalausjärjestelmää on sittemmin parannettu”, toteaa Auto Bildin toimittaja Matthias Moetsch. ”Itse asiassa omistajat raportoivat paljon nuorempienkin Touranien ruostuneista polttoainesäiliöistä. Lisäksi ongelma ilmenee muissa VW:n EcoFuel-malleissa.”

Toisin kuin esimerkiksi Ruotsissa, saksalaiset Volkswagen-asiakkaat eivät voi odottaa ilmaista korjausta. Päinvastoin, asiakkaat joutuvat osallistumaan useilla tuhansilla euroilla korjauskustannuksiin.

Myös TÜV ja DEKRA ovat tietoisia ongelmista, kuten ilmenee sisäisistä asiakirjoista, kertoo Saksan Auto Bild. Samaan aikaan Saksan liittovaltion moottoriajoneuvotoimisto on ollut yhteydessä Volkswageniin. Kuitenkaan kumpikaan osapuoli ei halua kommentoida neuvotteluita.

"Ruosteiset maakaasusäiliöt ovat hengenvaarallisia. VW:n suhtautuminen asiaan on skandaalimaista", sanoo Matthias Moetsch. "Myös liittovaltion moottoriajoneuvojen virasto vastaa liian passiivisesti. Kuluttajansuoja on erilainen."