Wow: kelpaisiko maailman ylivoimaisesti halvin uusi superauto 44 000 eurolla?

Tästä maailman edullisimmasta, keskimoottorisesta superautosta ei aiemmin ole kuultu mitään. Mistä oikein on kysymys ja mistä sellainen on tulossa?

DC Design -yhtiön valmistama Avanti on Intian ensimmäinen, oma  superauto! Se on parhaillaan näytillä Delhi Auto Expossa, Intiassa.

Käytännössä DC Design on Tatan urheiluautoja valmistava osasto. Kaksipaikkaisen keskimoottorisen Avantin kerrotaan maksavan Intiassa noin  44 000 euroa. Se ei ole todellakaan paljon näin näyttävästä sportista.

Hassuinta koko tarinassa on joka tapauksessa se, ettei Intian Avantilla ole mitään tekemistä aiemmin tunnetun italialaisen Avanti-superautomerkin kanssa.

Intian Avantin keula muistuttaa Audin R8-mallia, sivuprofiilin myötäillessä Lotusia. Takaspoileri tuo mieleen Ferrarin. Sellaiset, villit tyylien sekoitukset taitavat olla Tatalle tuttuja entuudestaan.

Ihan varsinaisesta superluokan superautosta ei sentään puhuta, kiihtyyhän esimerkiksi Nissan GT-R sataseen 3,25 sekunnissa. Joka tapauksessa kyyti on kovaa: moottorina on Fordin kaksilitrainen EcoBoost, josta saadaan 240 hevosvoimaa. Se liittyy Fordin kuusiportaiseen manuaalivaihteistoon.

Tekniikka varmistaa autolle kiihtyvyyden nollasta sataan seitsemässä sekunnissa.

Jatkossa on luvassa myös Hondan V6-turbomoottori, josta saadaan noin 400 hevosvoimaa. Se liikuttaa 1562-kiloista Avantia vielä ripeämmin.

Avanti tulee markkinoille vuonna 2013. Tata suunnittelee mallille 3 000 auton vuosituotantoa.

 

Auto Bild

http://www.youtube.com/watch?v=xoISleCIU3E&feature=related