Yes – Hummer suoritti paluun

Alkuperäinen Hummer H1 – se ”täysikokoinen” – suoritti ensiesiintymisensä 1990-luvun alussa, Persianlahden sodassa. Siviilimallit luotiin sittemmin yleisön pyynnöstä ja niiden kysyntä oli alkuun suurta. H1 oli todella cool.

Alun perin H1 suunniteltiin yksinomaan sotilaskäyttöön ja sille myönnetään rintamakäytössä 12 vuoden takuu.

Malli H1 on mahdollisimman yksinkertainen huoltaa ja H1:n rakenteet on tehty mahdollisimman käytännöllisiksi hankaliin paikkoihin.

Erittäin kyvykäs H1 myös kykenee ylittämään 70 cm korkuisia kiinteitä esteitä ja sen renkaiden ilmanpaineita pystyy säätämään auton sisältä.

Ikävä kyllä alkuperäinen Hummer ajettiin alas kolme vuotta sitten. Patentit myytiin Kiinaan. Nyt tarjolla on englantilaisen yhtiön GM:n siunauksella suunnittelema Hummer-sähköauto, joka on mitoiltaan valitettavasti vain muisto entisestä.

Sähköauto Hummer HX, jonka mallinimeä kantavan HX-konseptiauton GM esitteli 2008, muistuttaa eniten keskikokoista Hummer H2-versiota. Sähköauton katon pystyy irrottamaan kahdessa minuutissa.

Teholtaan 5 kW sähkömoottori antaa sähkö-Hummerille periaatteessa 80 km/h suurimman nopeuden. Vakuutusteknisistä syistä nopeus on kuitenkin rajoitettu tasoon 45 km/h.

Hummer HX -sähköautossa on myös tyylikkäät LED-ajovalot ja krominhohtoinen etusäleikkö.