Yhä hurjempaa: myydäänkö Opel sittenkin Volkswagenille?

Liikkeellä on villejä huhuja, joiden mukaan Opel saatettaisiin myydän Volkswagenille. Jotkut Saksan suurimmista Opel-piirimyyjistä vaikuttavat myös olevan avoimia mahdolliselle Opelin myynnille Kiinaan.

Liikkeellä on villejä huhuja, joiden mukaan Opel saatettaisiin myydä Volkswagenille. Jotkut Saksan suurimmista Opel-piirimyyjistä vaikuttavat myös olevan avoimia mahdolliselle Opelin myynnille Kiinaan. Piirimyyjien mukaan eroaminen General Motorsista mahdollistaisi sen, että Opel voisi myydä autoja uusilla, suurilla markkinoilla, kuten Kiinassa.

GM rajoittaa Opelien myyntiä Euroopan ulkopuolella, ettei merkki söisi GM:n muiden brändien myyntiä.

Volvon myynti Fordilta Zhejiang Geely Holding Groupille osoittaa, etei kiinalaisen sijoittajan mukaantulo välttämättä haittaa eurooppalaista brändiä, ja jos kiinalaiset ostavat Opelin, he tähyävät sen kautta Euroopan markkinoille.

Viime viikolla Opelin pääjohtaja Karl-Friedrich Stracke sanoi Saksan lehdistön välittämien uutisten Opelin mahdollisesta myynnistä Kiinaan tai vaihtoehtoisesti Volkswagenille olevan perätöntä spekulointia.

GM:n pääjohtaja Daniel Akerson odottelee kärsimättömänä tappiollisen Opelin sekä sisarmerkin Vauxhallin uudelleenjärjestelyä. Akerson ei kuitenkaan pidä Opelin myyntiä realistisena, koska merkin liiketoiminta nivoutuu niin tiiviisti GM:n muihin, maailmanlaajuisiin toimintoihin, liittyen teknologiaan ja autojen pohjalevyihin.

Teksti: J. Peltonen

Kuva: Auto Bild