Yhteen ainoaan Vauxhall Victoriin sai Chevroletin 5,4-litraisen V8-moottorin

Vauxhall oli aikoinaan 1960-luvulla ja vielä 1970-luvun alkuvuosina Suomessa merkittävä tekijä.

Katso videolta Britanniassa entisöidyn vakiomallisen Vauxhall Victorin tarina. Tätä mallia (1967–72) oli varsin runsaasti Suomessakin.

Korimalli lukeutuu Vauxhallin kauneimpiin kautta aikojen ja sitä on valmistettu vielä vuosikausia myöhemmin Intiassa.

Victorista tehtiin kuitenkin myös mm. loisteliaampaa Ventora-muunnosta, joista kaikkein harvinaisin oli ainutkappale Black Prince.

Tämä harvinainen Vauxhall Victor -yksilömuunnos tärveltiin ilmeisesti sittemmin.

Black Prince, josta valitettavasti ei ole videota, oli Gordon-Keeblen konseptiauto vuodelta 1971 ja se perustui rakenneltuun Victor FD -malliin.

Sen moottorina oli 5,4-litrainen Chevrolet V8 (327 cid), jonka jatkeena oli ZF:n 5-portainen manuaalivaihteisto ja tasauspyörästön lukko.

Black Princen erikoisvarusteisiin kuuluivat tiettävästi Sonyn nelikanavainen radio, jonka pystyi irrottamaan kojelaudasta ja käyttämään sitä mukana kannettavana yksikkönä.

Kojelaudassa oli joukko lisämittareita ja Black Princeen kuuluivat myös Lucasin Square 8 -sumuvalot.

Konepeltiä koristi musta raidoitus. Todellisena erikoisuutena varsinkin Britannian talvikaaosta ajatellen oli kojelautaan asennettu jäävaroitin.

Black Prince myytiin vuonna 1972 vain noin kolmella tuhannella punnalla, jonka jälkeen se vahvistamattoman huhun mukaan purettiin joskus 1980-luvun lopulla.

Väitetään omistajan hyödyntäneen auton tekniikan jossakin kit carissa.

On todellinen vahinko, ettei yksilöä enää ole, ei ainakaan yhtenä kokonaisuutena.