Yksi maailman nopeimmista sedaneista saa jatkossa dieselmoottorin

Tätä nopeaa sedania on ainakin takaviistosta vaikea tunnistaa Maserati Quattroporteksi, mutta kyseessä on todellakin kuudennen sukupolven Quattroporte.

Kuudennen sukupolven Maserati Quattroporte näyttää tällaiselta. Ulkokuoreen on tehty hieman muutoksia, joiden jälkeen esimerkiksi takavalot näyttävät suorastaan japanilaiseen autoon kuuluvilta.

Uusin Maserati Quattroporte tulee markkinoille keväällä 2013. Maseratille tyypillinen pyöreälinjainen jäähdytinsäleikkö, lokasuojien ilmanotot ja C-pilarit säilyvät entisellään.

Uutta ovat toisenlainen vyötärölinja, uudet ajovalot ja mainitut takavalot sekä kehyksettömät ovilasit.

Sisällä on tarjolla vaaleaa nahkaverhoilua ja jalopuupanelointia. Mittaristo näyttää maseratimaisesti asialliselta, mutta erittäin elegantilta.

Sitten kurkistetaan konehuoneen puolelle, jossa mylvii melkoinen moottori. Italialaiset eivät toistaiseksi kerro sen ominaisuuksista paljonkaan, mutta varmaa on, että moottori on joko V6 tai V8 ja että se on kehitetty yhteistyössä Ferrarin kanssa.

Tehoiksi arvellaan luokkaa 400–500 hevosvoimaa. Maseratillakin sovelletaan siis downsizingia ja arvatenkin turboahtamista. Luvassa on jatkossa jopa Maserati Quattroporten ensimmäinen turbodiesel.

 

Auto Bild/Jan Kretzmann