Yleisöäänestyksen tulos: Seatin uusi iso katumaasturi on Tarraco

Espanjalaisen Seatin katumaasturimalliston huipulle esitellään loppuvuodesta Tarraco – kyseessä on ensimmäinen Seat, jonka nimi valittiin yleisöäänestyksellä.

Seat Tarraco
Seatin iso Tarraco-katumaasturi paljastetaan tämän vuoden loppupuolella.

Aronan ja Atecan yläpuolelle tänä vuonna lanseerattavan Seatin suurimman katumaasturin nimestä järjestettiin monivaiheinen kilpailu.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa saatiin yhteensä 133 332 ehdotusta 106 eri maasta. Näistä 10 130 eri espanjalaista paikannimeä eteni jatkoon Seatin määrittelemien ohjeiden mukaisina. Jatkoon päässeet nimiehdokkaat kävivät läpi tiukan valintaprosessin, jossa varmistettiin, että nimi läpäisee niin kielelliset kuin laillisetkin kriteerit. Tämän jälkeen nimiehdokkaat testattiin vielä Seatin päämarkkinoilla sekä eri maissa, missä Seatilla on toimintaa.

Seatilla nyt mallinimenä 14 paikannimeä

Ehdokkaista Alboran, Aranda, Avila ja Tarraco läpäisivät valintaprosessin ja pääsivät finaaliin. Näiden neljän paikannimen kesken käydyssä nimiäänestyksessä annettiin 146 124 ääntä 134 maasta.

Äänestyksen voitti varsin selvästi Tarraco, jolle annettiin 51 903 (35,5 %) ääntä. Sitä seurasivat Avila 41 993 (28,7 %), Aranda 39 321 (26,9 %) ja Alboran 12 907 (8,8 %).

Tarraco on ensimmäinen Seat-malli, jonka nimi valittiin äänestyksellä ja 14. espanjalainen paikannimi, jota käytetään mallinimenä. Vuonna 1982 Seat otti käyttöön ensimmäisenä espanjalaisena paikannimenä Rondan. Sen jälkeen 12 Seat-mallia on nimetty espanjalaisen paikannimen mukaan: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea ja tuoreimpina Ateca ja Arona.

Välimeren rannalla sijaitsevan Tarracon kaupungin virallinen nimi on nykyään Tarragona. Vanhimpana roomalaisena asutusalueena Iberian niemimaalla se oli yksi Hispanian päämetropoleista Rooman imperiumin aikana.