Yllättävä supersportti pesee sekä Ducatin että Suzukin – KATSO VIDEO!

Yhdysvaltalainen Chip Yates ja hänen Swigz.com -tiiminsä tekivät moottoripyöräilyn historiaa osoittamalla sähkömoottoripyörien kyvyt tositoimissa. Hiljattain Kaliforniassa ajetussa kisassa Yates yllätti kanssakilpailijansa pahanpäiväisesti - sähköllä liikkuva peto kiihdytteli kahdesti palkintopallille.

Sähköinen supersportti ei ehkä ole kaunein kaksipyöräinen, mutta nopea se on. Yates saavutti radalla tositoimissa 254 kilometrin huippunopeuden. Mittelöissä jäivät taakse muiden muassa Suzuki SV650 ja Ducati 848. Yatesin pyörän kehitystyö jatkuu edelleen, ja tähtäimenä on seuraavaksi saavuttaa 240 hevosvoimaa teho-painosuhteen parantamiseksi.

Vain hieman reilu vuosi sitten Chip Yates päätti rakentaa sähköllä toimivan moottoripyörän. Hänen tavoitteensa oli selkeä: pyörän tuli olla kompromissiton ja kilpailukykyinen jo olemassa olevien ratamoottoripyörien kanssa.

Tavoitteeseen yllettiin lopulta 12 kuukauden kuluessa. Tiimin videolla 12 kuukauden kehitystyö on tiivistetty reilun 3 minuutin iloitteluksi muun muassa Auto Club Speedway -radalla.

http://www.youtube.com/watch?v=wbYiX7cNH7o

Teksti: H. Kuurio

Kuva: Handout