Yllätysavoauto kohtuulliseen hintaluokkaan – tulee jo 2013

Opel heittää vuoden 2013 alussa kehiin näyttävän avoautouutuuden, Cascadan. Nelipaikkainen kangaskattoinen Cabrio perustuu Astraan ja sen tarkoituksena on tarjota ajatonta eleganssia ja premium-otetta järkiperäiseen hintaan..

Kangaskatto aukenee tai sulkeutuu 17 sekunnissa ja toimii aina 50 km/h nopeuteen asti. Avaus ja sulkeminen luonnistuvat myös vakiovarusteisen kaukokäytön avulla. Aloitusvaiheessa on saatavilla kolmea kattoväriä.

Glamouria antavat myös kromielementit, tyylikkäät sumuvalot ja LED-tyyppiset ajovalot sekä takavalot.

Ohjaamossa pyritään selkeästi premium-tunnelmaan. Kojelaudan päällystys on käsin ommeltu ja istuimet edustavat täysin uudenlaista suunnittelua – niihin liittyvät muun muassa istuinlämmitys sekä viilennys.

Tavaratilaan mahtuu 280 litraa katon ollessa alas taitettuna ja katto ylhäällä vastaavasti 350 litraa. Takaselkänojat taittuvat alas suhteessa 50/50.

Heti alkajaisiksi tulee saataville kolme bensiinimoottoria ja yksi turbodiesel. Aloitustekniikkana on 1,4-litrainen bensiiniturbo (120 hv), jonka seurana on 1,4-litrainen isoveli (140 hv). Kumpikin nelikko varmistelee 220 Nm suurimman vääntömomentin.

Vaihteistona Cascadassa toimii 6-portainen manuaalilaatikko.

No, mutta mikä tulee olemaan odotettu huippumoottori? Uudelleen kehitetty 1,6-litrainen bensiiniturbo (170 hv ja 280 Nm).

Ainoa turbodiesel on 2.0 CDTI  (165 hv ja 380 Nm). Siihen saa 6-portaisen manuaalin ohella myös 6-nopeuksisen automaattivaihteiston.

Opel ei toistaiseksi kerro Cascadan suorituskyvystä mitään yksityiskohtia – ne selviävät "myöhemmin".

 

Auto Bild