Yllätysmerkki rakentaa talvirenkaiden testauskeskuksen Ivaloon

Hankook Tire on tehnyt sopimuksen suomalaisen renkaiden testausyrityksen Test Worldin kanssa talvirenkaiden testauskeskuksen rakentamisesta Ivaloon. Uuden testauskeskuksen toiminta alkaa joulukuussa 2016.

Testauskeskukseen tulevat testausradat erilaisia testaustilanteita varten ja se varustetaan modernilla tekniikalla.

Hankook on päättänyt perustaa oman Euroopassa markkinoitavien talvirenkaiden testauskeskuksen Ivaloon, noin 300 km napapiiriltä pohjoiseen. Hankook on allekirjoittanut sopimuksen keskuksen rakentamisesta suomalaisen Test World Oy:n oman testausalueen viereen.

Testauskeskukseen tulevat testausradat erilaisia testaustilanteita varten ja se varustetaan modernilla tekniikalla. Keskukseen sijoitetaan myös toimisto-, kokous- ja sosiaalitiloja. Rakennus- ja suunnittelutyöt aloitettiin heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ja Hankook odottaa koko kohteen valmistuvan joulukuussa 2016.

”Yrityksemme on ottanut painopisteekseen alueellisten tuotteiden kehittämisen,” kertoo Ho-Youl Pae, Hankook Tiren Euroopan toimintojen johtaja. “Olemme vakuuttuneita siitä, että Hankookin premium tuotteita tulee kehittää ja testata niiden käyttöalueilla, jolloin niissä heijastuvat erityiset tie- ja sääolosuhteet, ja ne tyydyttävät siten paikallisten markkinoiden tarpeet ympäri vuoden. Koska tuotteiden markkinoille tuontiaika on nykyisin avainasemassa, uusi testauskenttä Ivalossa tulee voimistamaan talvitestauksemme tehokkuutta täällä Euroopassa.”

Rengasvalmistajan investoinnista maailman pohjoisimpaan talvitestauskeskukseen päätettiin osittain myös siksi, että talviolosuhteet ovat yhä vaihtelevammat ja talvi on muuttunut epävarmemmaksi eteläisimmillä Skandinavian tai Alppien alueilla. Ivalon sijaintialueella on erittäin vakaat talviolosuhteet, jotka pidentävät testaukselle käytettävää aikajaksoa.

Maahantuonnista ja tukkumyynnistä vastaa Koivunen Oy.