Ystävänpäivänä valitaan Master Chef Autiomaa Suomi

Jos olet lähdössä autolomalle esimerkiksi suosittuun Las Vegasiin, kannattaa ehkä kokeilla omia mestarikokin taitojaan. Siihen tarvitaan hieman tavallista enemmän kärsivällisyyttä ja oivallusta. Ja iloista seikkailuhenkeä.

Jos olet lähdössä autolomalle todella kuumalle seudulle, kuten suosittuun Las Vegasiin, kannattaa ehkä kokeilla matkan aikana omia mestarikokin taitojaan. Siihen tarvitaan hieman tavallista enemmän kärsivällisyyttä, oivallusta sekä iloista seikkailuhenkeä.

Näin voit paistaa makoisia amerikkalaisia pikkuleipiä vuokra-autosi kojelaudan päällä. Se luonnistuu hyvin esimerkiksi Nevadan osavaltion Kuoleman laaksossa, Death Valleyssa, lähellä Las Vegasia.

Kyseinen alue on autotehtaiden lämpötestien suosikkialueita, koska siellä on mitattu maailman kuumimmat lämpötilat.

 

Suunnista sikäläiseen supermarketiin ja varaa käyttöösi seuraavat asiat:

Paistosprayta, joka ei pala kiinni

Leivinpaperia

Taikinaa

Kaavin

Muovipussi

Lämpömittari (Huom: jenkkisupermarketeissa on mittareita, joista näkee sekä Fahrenheitit että Celsius-asteet)

Tarjotin

Ja tietenkin auto!

Rutkasti huumorimieltä ja kärsivällisyyttä tarvitaan – muista, että kireällä mielellä ei pikkuleipiä valmisteta, eikä syödä! Tässäkin tapauksessa hiljaa hyvä tulee. On myös ainutlaatuista päästä kertomaan kavereille paistaneensa auton kojelaudan päällä Cookie-lasipurkillisen verran pikkuleipiä Kuoleman laaksossa. Sitä eivät kaikki varmaan uskoisi.

Seuraa valmistusohjeita oheiselta videolta ja varmista, että ulkolämpötila on vähintään +35 astetta. Sopivina vuodenaikoina Death Valleyn lämpötilat saattavat paikoin nousta +50–60 asteen alueelle.

 

 

Teksti: J. Peltonen

http://www.youtube.com/watch?v=X0lgg_qKaqw