Katso, kuinka Range Rover kiipesi Taivaan Portille

Lataushybridi Range Rover Sport PHEV on ensimmäinen katumaasturi, jolla on kiivetty Kiinan kuuluisan maamerkin Taivaan Portin 999 haastavaa askelmaa.

Uusi Range Rover Sport PHEV näytti laajan dynaamisen kyvykkyytensä jo ennen eeppistä kiipeämistä Taivaan Portille, sillä monumentin juurelle johtava 11,3 kilometriä pitkä Tianmen vuoristotie, joka saa pään pyörälle, on yksi maailman haastavimmista.

Varsinaisen haasteen muodostivat 999 haastavaa rappusta. Vakiomallista Sport P400e:tä ajoi Le Mans -voittaja ja Panasonic Jaguar Racing -tiimin koeajaja Ho-Pin Tung.

Dragon Challenge on viimeisin Range Rover Sportin suorittamista haasteista. Aikaisemmin PHEV-malli otti mittaa kaksinkertaisesta avomeriuinnin maailmanmestarista Keri-anne Paynesta ja kestävyysurheilija Ross Edgleystä.

Range Rover Sport on kiivennyt ennätysajassa Pikes Peakille USA:ssa, ylittänyt ennätysajassa ”Empty Quarter” -autiomaan Arabian niemimaalla ja laskenut legendaarisen 2 170-metrisen Infernon syöksylaskurinteen Mürrenissä Sveitsissä.

– Tämä oli Range Rover Sportin haasteista ehdottomasti vaikein, jossa olen ollut mukana, sillä ennen kuin pääsimme huipulle, niin emme tienneet, onnistummeko tehtävässä. Pääsemällä huipulle, olemme todistaneet Range Rover Sport PHEV:n uskomattoman suorituskyvyn – se on aidosti maailman ensimmäinen luokassaan, hehkutti Land Rover Experience -asiantuntija Phil Jones.

Uuden Range Rover Sport -lataushybridin toimintasäde pelkän sähkön voimin on 50 kilometriä, mutta Ho-Pin Tung käytti auton 300-hevosvoimaista Ingenium-bensiinimoottoria ja 116-hevosvoimaista sähkömoottoria ajaessaan haasteen lyhyen maantieosuuden.

comments powered by Disqus